Μητσοτάκης: Δεν θα διαβάσω το βιβλίο του Τσίπρα – Εγώ επιλέγω να μιλάω για το μέλλον, εκείνος για το παρελθόν

|
THESTIVAL TEAM

Δεν θα διαβάσει το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, παρά μόνο από τις προδημοσιεύσεις, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ απαντώντας για το βιβλίο του πρώτου «Ιθάκη» που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικεντρώνεται στο παρελθόν μέσα από το βιβλίο του, επιχειρώντας να ανασυντάξει γεγονότα της θητείας του, ενώ ο ίδιος προτιμά να μιλά για το μέλλον της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να ξαναγράψει μια ιστορία που έχει ήδη καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η προσέγγισή του τον κάνει να πιστεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός μάλλον αισθάνεται άσχημα για τις εξελίξεις της δικής του θητείας.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε με μια μεταφορά: «Δεν ξέρω αν εσείς θα μπαίνατε σε ένα πλοίο που ο καπετάνιος του είχε ήδη ρίξει μία φορά στα βράχια», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συγκριτική προσέγγιση στο παρελθόν δεν έχει θέση στην τρέχουσα πολιτική ατζέντα.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.