Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου (φωτο & video)

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Διαμαρτυρία ενάντια στην απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής πολίτες στη νέα παραλία.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της “Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης”, αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι κατέβηκαν στη νέα παραλία προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απομάκρυνση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό στη Βενιζέλου.

“Αμετακίνητοι – Αμετακίνητα”, ήταν το κεντρικό μήνυμα της διαμαρτυρίας ενώ οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν “Έγκλημα στον σταθμό της Βενιζέλου”.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, υπήρξε και μια μουσικοχορευτική δράση κίνησης η οποία, όπως σημείωναν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, διαμηνύει πως “η ζωή θα συνεχιστεί με την κίνηση της κανονικά όμως τα αρχαία δεν θα μετακινηθούν από τη θέση τους”.

“Οι άριστοι μιλούν, η κυβέρνηση κωφεύει. Κύριε πρωθυπουργέ, σταματήστε τώρα το έγκλημα στον σταθμό της Βενιζέλου”, αναγραφόταν σε πανό των διαδηλωτών.

“Είμαστε όλοι σήμερα εδώ ως πολίτες της Θεσσαλονίκης. Έχουμε μια φωνή. Να μείνουν αμετακίνητα τα αρχαία στη Βενιζέλου, γιατί θα μπορούσε η Θεσσαλονίκη στο τέλος του χρόνου να έχει μετρό και να έχει και τα αρχαία στη θέση τους”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος ενώ σχετικά με τη σημερινή διαμαρτυρία είπε: “Αμετακίνητοι εμείς εδώ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να μείνουν και τα αρχαία στην πόλη μας και να μείνουν αμετακίνητα”.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μπάντες, χορευτές και άλλοι καλλιτέχνες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.