Αριστεριστές διέκοψαν παρουσίαση βιβλίου στο ΑΠΘ επειδή θα μιλούσε ο Νατσιός (video)

|
THESTIVAL TEAM

Ομάδα αριστεριστών φοιτητών και αντιεξουσιαστών εμπόδισε την πραγματοποίηση παρουσίασης βιβλίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαζόταν το βιβλίο της Μαρίας Δελιβάνη – Νεγρεπόντη με τίτλο: «Για την Ελλάδα που ματώνει». Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδήλωση και ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής βρισκόταν αρκετός κόσμος, οι αριστεριστές εισέβαλαν φωνάζοντας συνθήματα. Ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους να αποχωρήσουν. Όταν ρωτήθηκαν για ποιον λόγο διακόπτουν την εκδήλωση, απάντησαν ότι το κάνουν επειδή είναι καλεσμένος στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

Η 90χρονη συγγραφέας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δήλωσε στους παριστάμενους ότι προετοίμαζε την συγκεκριμένη εκδήλωση τους τελευταίους έξι μήνες. «Αυτό είναι φασισμός. Ο Νατσιός δεν είναι φασίστας. Είναι Έλληνας πατριώτης και σέβεται τις παραδόσεις μας. Τον ξέρω χρόνια. Είναι δάσκαλος. Οι μαθητές που βγαίνουν από τα χέρια του ξέρουν τι είναι ιστορία και τι είναι Ελλάδα. Αυτό που έκαναν είναι ντροπή. Ήρθαν άνθρωποι από την Αθήνα για την εκδήλωση. Ήρθαν ηλικιωμένοι. Δεν δικαιούται κανείς να διακόψει μια εκδήλωση. Θέλω να πω σε αυτά τα παιδιά ότι είναι σε στραβό δρόμο» δήλωσε στο thestival.gr, η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Δελιβάνη – Νεγρεπόντη.

Το βιβλίο με τίτλο «Για την Ελλάδα που ματώνει» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.