ΣΥΡΙΖΑ: Γυρίζουν την πλάτη στον Πολάκη για την Αγαπηδάκη – Εκείνος απαντά με “Παπαλάμπρο”

|
THESTIVAL TEAM

Bαρύ είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πάυλος Πολάκης εναντίον της εθνικής συντονίστριας για τα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας, δέχθηκε τις αποδοκιμασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων κάνει λόγο για «χυδαίες δηλώσεις» που δεν γίνονται αποδεκτές.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή αποτέλεσε μια ανάρτηση που έκανε ο Παύλος Πολάκης στο Facebook σχολιάζοντας ένα άρθρο του 2017 της Ειρήνης Αγαπηδάκη, το οποίο αναφερόταν στον ίδιο. Ο Π. Πολάκης δεν δίστασε να εξαπολύσει χυδαία επίθεση προς το πρόσωπο της εθνικής συντονίστριας για τα προσφυγόπουλα, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να ξεφύγει και να γίνει δακτυλοδεικτούμενος ακόμα και στο ίδιο του το κόμμα.

Πάντως μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε αμετανόητος, αφού με νέα ανάρτησή του δηλώνει ότι «δεν παίρνει ούτε λέξη πίσω», ενώ την ίδια ώρα εξαπολύει νέα επίθεση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Και η Κουμουνδούρου αδειάζει εμμέσως τον Πολάκη

Την ίδια ώρα, την δυσαρέσκεια που υπάρχει και στην Κουμουνδούρου προς το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη εξέφρασε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πάνος Λάμπρου «φωτογραφίζει» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας: «Μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να “ψυχιατρικοποιούν” κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου».

Ενόχληση Πολάκη από την ανάρτηση Λάμπρου

Ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης δεν άφησε ασχολίαστο το σχόλιο του Πάνου Λάμπρου και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εμφανίστηκε με νέα ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία φάνηκε να ήταν φανερά ενοχλημένος από το «άδειασμα» του συντρόφου του.

«Πως μούρθε αυτό το τραγούδι στο μυαλό ,δεν μπορώ να καταλάβω….”Στου Παπα-ΛΑΜΠΡΟΥ την αυλή”

Ισως γιατί εκπέμπει “αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες “μιας βουκολικής ζωής που τα βασικά ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ είναι η καθάρια φύση ,η λεβεντιά και η ελευθερία… κι όποιος καταλάβει κατάλαβε».

Αποστάσεις από τον Πολάκη και ο Χαρίτσης

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real 97,8 και κληθείς να σχολιάσει την επίθεση του Παύλου Πολάκη στην Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης κράτησε αποστάσεις από τον βουλευτή του κόμματος.

«Ολοι μας όταν τοποθετούμαστε δημόσια ειδικά σε τέτοια ζητήματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, και κυρίως για να μην χάνουμε και το δίκιο μας μερικές φορές. Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης.

Κόντρα Πολάκη και με τον Τάσο Κορωνάκη

Σημειώνεται ότι στο θέμα παρενέβη και ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος, με ανάρτησή του σημειώνει: «Ελεος πια. Δεν είναι θέμα στυλ, ευγένειας, τρόπου, τοπικής ιδιορρυθμίας ή δεν ξέρω τι άλλο. Ο Παύλος Πολάκης ξεπερνάει για άλλη μια φορά κάθε όριο στον δημόσιο διάλογο κάνοντας πολιτική με σεξιστικά σχόλια, «φεισμπουκικες ψυχιατρικές διαγνώσεις» και φτάνει να ζητάει «μακρά νοσηλεία σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα». Αν δεν ντρέπεται ο ίδιος ως γιατρός και πρώην υπουργός υγείας, τους ανθρώπους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, αν δεν άκουσε για την αποασυλοποίηση και δεν του λένε κάτι η μάχη για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και οι αγώνες ενάντια στο στίγμα, πρέπει όσοι και όσες πιστεύουν σε ένα διαφορετικό αξιακό κώδικα να καταδικάσουν τις δηλώσεις του απερίφραστα, δημόσια και χωρίς μισό».

Ο Παύλος Πολάκης απαντά, ζητώντας από τον Τ. Κορωνάκη να πάρει θέση και για το κείμενο της Αγαπηδάκη σχολιάζοντας: «Αντε πια αριστεροί του φαίνεσθαι!!!».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.