Πετυχημένες οι Θεατρικές Συναντήσεις στην Καλαμαριά

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι Θεατρικές Συναντήσεις που διοργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς… Συνολικά, 22 παραστάσεις από τέσσερις αθηναϊκούς θιάσους περιλαμβάνει το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων…
Η φετινή διοργάνωση, την οποία διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο δήμος Καλαμαριάς δια της αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, ξεκίνησε προχθές και ολοκληρώνεται στις 29 Μαΐου.
Μιλώντας για τη διοργάνωση ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, τόνισε πως «η οικονομική κρίση αγγίζει και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά εμείς λάβαμε την απόφαση να στηρίξουμε οικονομικά τον πολύ πετυχημένο θεσμό των ‘Θεατρικών Συναντήσεων’ με κάθε κόστος. Το ίδιο κάνουμε και με τις δεκάδες, άλλες, ανάλογες εκδηλώσεις καθώς πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι ανταποδοτικός».
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, Νίκος Ζαχαριάδης, τόνισε πως «οι ‘Θεατρικές Συναντήσεις’ έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του θεατρόφιλου κοινού της Θεσσαλονίκης», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «μέσα από αυτόν το θεσμό δίνεται η δυνατότητα σε εκατοντάδες Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις αθηναϊκών σχημάτων οι οποίες έχουν κερδίσει την εκτίμηση κριτικών και κοινού».
Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δήμου Καλαμαριάς, Γιώργος Καζαντζής, ανέφερε ότι «ο θεσμός των ‘Θεατρικών Συναντήσεων’ διοργανώνεται φέτος με τις δικές μας δυνάμεις, αξιοποιώντας την πείρα των προηγούμενων τριών χρόνων αλλά και τις άριστες υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του θεάτρου ‘Μελίνα Μερκούρη». Διαβεβαίωσε ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια «καθώς μας ενδιαφέρει να μυήσουμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στο ποιοτικό θέατρο».
Παράλληλα με τις παραστάσεις θα διοργανωθούν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, συζητήσεις για κάθε θεατρικό έργο αλλά και γενικότερα για το θεατρικό γίγνεσθαι, οι οποίες θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη μετά το πέρας της παράστασης.
Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, δυναμικότητας 290 θέσεων, το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να δεχτεί και τις πιο απαιτητικές παραγωγές, με άρτια καταρτισμένο τεχνικό και διοικητικό στελεχιακό δυναμικό.
Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα ίδια επίπεδα από το 2009 ενώ θεσπίζονται και ειδικές παραστάσεις για τις οποίες υπάρχει έκπτωση έως και 50% στην τιμή του εισιτηρίου. Η γενική είσοδος για κάθε παράσταση ορίζεται στα 20€ το κανονικό και στα 13€ το μειωμένο (για φοιτητές, πολύτεκνους, άνεργους, κ.ά.). Οι παραστάσεις που θα δίνονται κάθε Πέμπτη θα έχουν γενική είσοδο 10€ και επί πλέον για τις παραστάσεις της Τετάρτης η γενική είσοδος είναι 13€. Επίσης θα υπάρχει ενιαίο εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις αξίας 40€. Θα ισχύουν εισιτήρια Εργατικής Εστίας.
Την οικονομική ευθύνη των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Καλαμαριάς με την ευγενική χορηγία επιχειρήσεων.
Ακολουθήστε το Thestival στο 




