Ντάνη Γιαννακοπούλου: Δεν καταλαβαίνεις κιόλας σίγουρα αν αυτό που σου κάνει είναι bullying και έτσι δεν μιλάς

|
THESTIVAL TEAM

Με αφορμή την δεύτερη σεζόν της καθημερινής σειράς του OPEN, «Έρωτας φυγάς» μίλησε η Ντάνη Γιαννακοπούλου στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, η γοητευτική ηθοποιός αναφέρθηκε σε όσα θα αφήσει το metoo στο θέατρο αλλά και τα δικά της σχετικά βιώματα.

-Πιστεύεις ότι μετά το #metoo θα ξημερώσει για το θέατρο μια καλύτερη μέρα;

Νομίζω έχει ήδη ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Πιστεύω θα σταματήσουν να συμβαίνουν κακοποιητικές συμπεριφορές και εμείς θα σταματήσουμε να μη μιλάμε. Δεν αναφέρομαι σε περιστατικά έντονα βίας όπου το θύμα ακινητοποιείται, εννοώ ότι ακόμη και ως γυναίκες μπορεί να βιώνουμε πράγματα και πρέπει να μιλάμε. Πρέπει να εκφράζουμε την άποψή μας και να βάζουμε τα όριά μας.

Εσύ όταν έβλεπες ότι κάποιος πάει να υπερβεί τα όρια, μιλούσες;

Όταν είσαι πιτσιρίκι και καινούργιος σ’ αυτόν τον χώρο, η αλήθεια είναι ότι δεν μιλάς τόσο εύκολα. Είναι πολύ δύσκολο να διακριθείς, να προχωρήσεις, δεν καταλαβαίνεις κιόλας σίγουρα αν αυτό που σου κάνει είναι bullying και έτσι δεν μιλάς. Μεγαλώνοντας όμως, θέτεις καλύτερα τα όριά σου.

Έτυχε ποτέ να φύγεις από κάποια δουλειά εξαιτίας κάποιας άσχημης συμπεριφοράς;

Όχι, δεν έχω φύγει, αλλά έχω δυσκολευτεί πολύ σε δουλειές. Πάντα όμως συνέχιζα.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.