Λαμία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα, ξεσπούν οι γονείς τους

Φωτογραφία: Intime
|
THESTIVAL TEAM

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο Λαμίας τουλάχιστον τρία άτομα, ένας ενήλικας και δύο παιδιά που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν σε διάφορα δημοτικά σχολεία την ίδια μέρα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα παιδιά που εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα λόγω του φαγητού των σχολικών γευμάτων ήταν πολλά περισσότερα, ανεξάρτητα αν δεν έφτασαν στο Νοσοκομείο και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Ενδεικτικά μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό.

«Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο (Σ.LR: μακαρόνια με κιμά) διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε στο lamiareport.gr, μητέρα 8χρονης που είχε την ατυχία να δοκιμάσει.

«Εμένα πηγαίνει ο γιος μου στο Δημοτικό, όμως το φαγητό το δοκίμασε η 3χρονη κόρη μου κι αμέσως άρχισε τους εμετούς», είπε άλλη μητέρα.

«Σήμερα κιόλας θα υποβάλλω μήνυση», τόνισε πατέρας 8χρονου και όπως αναφέρει το lamiareport.gr, όλος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού θα ενημερώσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας παρέμβαση για να προστατευθούν τα παιδιά τους.

Για το περιστατικό είναι ενημερωμένη και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη την Στερεά και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.