Θεσσαλονίκη: Με πιστούς και μέτρα η λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου (φωτο & video)

|
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΤΣΙΟΣ

Με τις δέουσες τιμές, κατάνυξη αλλά και υγειονομικά μέτρα, παραμονή της 26ης Οκτωβρίου, εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για την λιτανεία των εικόνων του Αγίου Δημητρίου, της Παναγίας “Πορταϊτίσσης” και των λειψάνων του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Οι περισσότεροι πιστοί τηρούσαν τα μέτρα εντός κι εκτός του ναού φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα εικονίσματα απολυμαίνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και αναπαράσταση του Ιερού Λόχου στον Μακεδονικό Αγώνα με τις στολές των αγωνιστών στον εξωτερικό χώρο του Ναού, ενώ μάλιστα τουρίστες από τον Λίβανο επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη και τον Ιερό Ναό για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Τις ιερές εικόνες μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα, με τους πιστούς να ακολουθούν σε όλη την πόλη. Η λιτανεία ξεκίνησε από την οδό Αγίου Δημητρίου και μέσω των οδών Βενιζέλου, Ολύμπου και Πελοποννήσου θα καταλήξει και πάλι στον ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Στην περιφορά βρίσκεται και ο χορευτικός σύλλογος Αγίου Δημητρίου.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε σχετική ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η οποία ενημέρωσε τους πιστούς ότι η λιτανεία της εικόνας θα πραγματοποιηθεί κανονικά με την παρουσία κόσμου αλλά και με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.