Καπέλιος: Είναι δυνατόν να κάψω την Ελλάδα για μία προσωπική κόντρα; Αυτά είναι τερατώδη!

Ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Καπέλιος πήρε θέση και απειλεί με μηνύσεις για όσα ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο με όσα είπε τον Σεπτέμβριο του 2018 ο τότε αρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος στον εμπειρογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσο,
«Αγανακτώ», είπε. «Είναι δυνατόν να κάψω την Ελλάδα. Ολόκληρος αρχηγός δηλαδή να κάνω τέτοιο πράμα για να ξεφορτωθώ και να αποστρατεύσω τον υπαρχηγό του Σώματος; Μπορώ να τα αποδείξω αυτά που έκανα και λέω. Υπάρχει ημερολόγιο στο συντονιστικό κέντρο για το πόσα εναέρια μέσα δόθηκαν τότε στην Πυροσβεστική για να σβήσουν οι δύο μεγάλες πυρκαγιές και μάλιστα είχα στη διάθεσή μου μόνο τρία βαρέου τύπου αεροσκάφη που μπορούσα να στείλω γιατί τα περισσότερα ενοικιάστηκαν από τον Αύγουστο και μετά. Αυτά που ακούγονται, είναι απίστευτα. Να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη; Να αφήσω ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες για μια προσωπική κόντρα; Αν είναι δυνατόν! Αυτά είναι ανυπόστατα! Είναι τερατώδη! Τα είπε ο Ματθαιόπουλος για να πείσει τον Λιότσο».
Υπενθυμίζεται ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά την φωτιά στο Μάτι και την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία με τους 102 νεκρούς του 2018 ακούγεται ο κ. Ματθαιόπουλος να εξηγεί με το παράδειγμα των Κυθήρων γιατί οι απειλές του προς τον κ. Λιότσιο έχουν βάση.
«Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο (σ.σ. αρχηγό της Πυροσβεστικής)-Βασιλειάδη (σ.σ. υπαρχηγό της Πυροσβεστικής). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρις εναέρια και στη Μάνη χωρις εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στις εισαγγελίες του Γυθείου και του Πειραιά» ακούγεται να λέει ο κ. Ματθαιόπουλος.
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το Thestival στο 




