Ορεστιάδα: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή μεταναστών μετά από καταδίωξη

|
THESTIVAL TEAM

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού διακινητή μεταναστών προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης, στον νομό Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Όπως προέκυψε από έρευνα, ο συλληφθείς προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου- Αρδανίου οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Στη συνέχεια το όχημα κινήθηκε σε επαρχιακή οδό, όπου στο ύψος του οικισμού Πρωτοκκλησίου Έβρου ακινητοποιήθηκε και ακολούθως ο οδηγός τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός- διακινητής προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα είναι πλαστές.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.