Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) και η Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης με συμμετέχοντες εταίρους την Ακαδημία της Deutsche Welle (DW Academie), το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το Πανεπιστήμιο Novi-Sad της Σερβίας, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Κέντρο για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφόρηση, το Center for Media and Information Literacy του Πανεπιστημίου Temple των Η.Π.Α, το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ινστιτούτο για την Παιδεία στα Μέσα και τον οργανισμό Proof: Media for Social Justice διοργανώνουν τη Thessaloniki International Media Summer Academy 2018 με θέμα: “New Trends in Media and Journalism: Disinformation, Verification of News and Constructive Journalism in a Changing World», από 13 έως 20 Ιουλίου 2018. Οι εισηγητές είναι γνωστοί καθηγητές, ερευνητές και δημοσιογράφοι όπως Veronique Mistiaen που έχει προταθεί για βραβείο Pulitzer.

Η κοινή πρωτοβουλία συγκεντρώνει το κύρος και την εξειδίκευση πολύ γνωστών Πανεπιστημίων και Οργανισμών από την Ευρώπη, την Ασία και τις Η.Π.Α, ενώ θα υποστηριχθεί από οργανισμούς, εταιρείες και think tanks που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ιδιαίτερη υποστήριξη του Ιδρύματος Konrad Adenauer, θα δοθούν πλήρεις υποτροφίες σε αριστούχους Έλληνες φοιτητές, κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Ακαδημίας, θα ακολουθήσει το πρόσθετο προαιρετικό διαδραστικό εργαστήριο, «Witnessing: Refugee Testimonies and Advocacy Workshop”  (21-24 Ιουλίου).

Info:

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 13-21 Ιουλίου, 2018

Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Περίοδος αιτήσεων: έως 30η Απριλίου 2018

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: http://joursummerschool.org/

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.