Τα «καρφιά» της αντιπολίτευσης δέχθηκε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και προσωπικά ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόσο όσον αφορά τη διαδικασία της συζήτησης για την αγορά των λεωφορείων από τον αδελφοποιημένο δήμο της Λειψίας, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι δια ζώσης, όπως πρότειναν οι παρατάξεις, αλλά και για την ουσία του θέματος.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης, τόνισε ότι είναι αναγκαιότητα να αυξηθεί ο στόλος του ΟΑΣΘ, ωστόσο υπάρχουν εύλογες απορίες, όσον αφορά την προγραμματική σύμβαση και το πόσο θα κοστίσει.

«Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε από τον τύπου και να μην υπάρχουν στοιχεία για να μπορέσουμε και μεις να πάρουμε μια ολοκληρωμένη απόφαση. Ήρθα με θετική προδιάθεση, αλλά όταν δεν ενημερώνομαι πως θα αποφασίσω;», σημείωσε ο κ. Γάκης.

Σκληρή επίθεση στην διοίκηση του δήμου εξαπέλυσε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός κατηγορώντας την ότι δουλεύει μυστικά.

«Δεν αλλάζει η κατάσταση συγκοινωνίας. Για ποιο λόγο μπαίνετε σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν είναι δικό σας. Δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου. Με ενοχλεί. Με ενοχλεί το ποσό που θα δώσουμε. Είναι μια σκαλομπαρία για να εμφανιστείτε ότι κάτι θέλετε για την πόλη. Δεν είναι δικό σας ρόλος. Δεν είναι ρόλος του δήμου», ανέφερε ο κ. Ορφανός.

«Τραγέλαφο» που προκαλεί θυμηδία, χαρακτήρισε την κίνηση του δήμου, η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία εξέφρασε τις ενστάσεις για την προγραμματική σύμβαση με τον ΟΑΣΘ.

 «Πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο από την κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία ο κ. Ζέρβας έχει προσκυνήσει καθιστώντας την πόλης έρμαιο στις πολιτικές της απόφάσεις», σημείωσε.

«Εμάς συμμέτοχους και συνοδοιπόρους να καταστεί η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της μιζέριας και της χαμηλής ποιότητας δεν θα μας έχετε», πρόσθεσε.

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα χαρακτήρισε το ζήτημα, ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Σπύρος Βούγιας.

«Δεν παίρνουμε έτσι τέτοιες αποφάσεις. Να βγει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει, επειδή τον ήθελε η κακιά αντιπολίτευση», τόνισε ο κ. Βούγιας και πρότεινε την δωρεάν δημοτική συγκοινωνία η οποία θα ξεκινά συμβολικά από το δημαρχείο κάθε τέταρτο και θα κινείται εντός των ορίων του δήμου.

Για σταδιακό ξεπούλημα τον αστικών συγκοινωνίας και επικοινωνιακό παιχνίδι από τη διοίκηση του δήμου, έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης», Σωτήρης Ζαριανόπουλος

«Το μόνο θα οφελήσει είναι καλύψει ελάχιστες τρύπες. Αντί να πιέσετε την κυβέρνηση να δώσει και όχι να χαρίσει ο δήμος. Φεύγουν τα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία είναι πολύ μειωμένα λόγω της κρίσης για να τα δώσει δώρο στην κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Ζαριανόπουλος.

Θετικά βλέπει την εμπλοκή του δήμου στις αστικές συγκοινωνίες η «Οικολογία Αλληλεγγύης», όπως είπε ο επικεφαλής της Μιχάλης Τρεμόπουλος, εξέφρασε ωστόσο ερωτήματα για την επιλογή των λεωφορείων.

«Ο ΟΑΣΘ είναι κρατικός οργανισμός, η ενίσχυση της δημόσιας συγκοινωνίας είναι της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε δει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση και δεν είδαμε και τον δήμαρχο να συγκρούεται με την κυβέρνηση. Αντιθέτως τους χαρίζουμε και χρήματα», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Ανάποδα», Αντώνης Γαζάκης.

 «Το γεγονός είναι πολύ φτηνό θα πρέπει να πρέπει να μας προβληματίσει όσον αφορά το κόστος συντήρηση. Είμαστε υπερ της δημοτικοποίησης αλλά με συγκεκριμένο σκεπτικό και στρατηγική», είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς.

«Έχουμε σαφή θέση για το δημοτικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνών», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική», Γιάννης Κουριαννίδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι προκύπτουν ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων.

*ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ