Διαδικτυακή αντιπαράθεση Πολάκη- Βαρουφάκη: “Τί έκανες εκτός από ταξίδια, φωτογραφήσεις και διακοπές Γιάνη;”

|
THESTIVAL TEAM

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το σχέδιο Β που κάνει ο Γιάννης Βαρουφάκης στο βιβλίο του προκάλεσαν την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Ο τελευταίος απευθύνθηκε μέσω διαδικτύου στον πρώην υπουργό, σημειώνοντας ότι “περνά συνειδητά απέναντι”.

Ο κ. Πολάκης είπε, μεταξύ άλλων, στον πρώην υπουργό Οικονομικών: «Επειδή εγώ τιμώ έναν αγώνα που δώσαμε το πρώτο εξάμηνο του 2015, επειδή σεβόμουν ένα κρασί που ήπιαμε παρέα στα Χανιά ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για σένα όλο αυτό το διάστημα πάρα το ότι προφανώς διαφωνούσα με την πολιτική σου άποψη. ΟΜΩΣ…»

Για να τον κατηγορήσει στη συνέχεια ότι με τη συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Θέμα, «περνάς συνειδητά απέναντι».

Και καταλήγει: «Αν το κάνεις για προώθηση του βιβλίου είσαι πολύ λίγος .. Αν το κάνεις για ευρύτερους πολιτικούς λόγους τότε είσαι πολύ ύπουλος… Κρίμα, δεν περίμενα να γίνεις στοιχείο του πολέμου φθοράς από το προηγούμενο σύστημα εξουσίας.»

Η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη:

«Παύλο Πολάκη, Επειδή τον αγώνα τον δίναμε πολύ πριν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Επειδή και τότε, από το 2010, συνειδητά έβγαινα στα κανάλια των μιζαδόρων της διαπλοκής και έγραφα στις φυλλάδες τους, για να κατακεραυνώνω τους ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ -καθώς διαφορετικά εκατομμύρια συμπολιτών μας θα έμεναν εγκλωβισμένοι μπροστά στα πρωτοσέλιδα και στις οθόνες να ακούνε αποκλειστικά τα ψέματα περί εξόδου στις αγορές και της υπέρβασης της κρίσης μέσω Μνημονίων και λιτότητας.

» Επειδή τίποτα δεν έχει αλλάξει σήμερα, εκτός από το πολιτικό προσωπικό που εφαρμόζει τις ίδιες πολιτικές και που λέει τώρα το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

» Επειδή οι ΒΑΣΤΑ ΓΙΕΡΟΥΝ έχουν δικαιωθεί από εκείνους που σήμερα χαρακτηρίζουν ως αυταπάτη τον αγώνα μας εναντίον του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

» Επειδή οι ΒΑΣΤΑ ΓΙΕΡΟΥΝ γιορτάζουν όταν βλέπουν τους ‘δικούς μας’ να απαξιώνουν το σχέδιο με το οποίο είχαμε συμφωνήσει να πορευτούμε (ώστε να δικαιολογήσουν την μη χρήση του) …για αυτό τον λόγο συνεχίζω ακριβώς αυτό που κάναμε τότε όλοι μαζί.

» Με την ευχή της συμφιλίωσης στην βάση της σύγκρουσης με την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, όχι μόνο όσων ήμασταν τότε μαζί αλλά και άλλων που από το 2010 έπεσαν θύματα στην παράλογη και μισανθρωπική λογική των Μνημονίων και της χρεοδουλοπαροικίας, σε χαιρετώ.»

Η αντιπαράθεση όμως δεν έκλεισε εκεί, καθώς ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση- απάντηση στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Το νέο post του Παύλου Πολάκη:

ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ,επειδή έκανες το λάθος να μου απαντήσεις και μάλιστα επιθετικά, ΑΚΟΥ για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ :

1) ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ κανένα αγώνα με το να δημοσιεύεις ηχογραφημένες συνομιλίες συνεδριάσεων και SMS που αντάλλαξες με τον άνθρωπο που σε έκανε υπουργό ,αλλά το μόνο που κανεις ειναι να καλλιεργείς την κατινιά ,την πολιτική της κλειδαρότρυπας και του survivor, ρίχνοντας νερό στο μύλο του παλιού συστήματος εξουσίας και διαπλοκής που εχει ποντάρει στην αριστερή παρένθεση, αλλα εχει χάσει ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ μεχρι τωρα και ψάχνει αγωνιωδώς να βρει τρόπο να τραυματίσει την κυβέρνηση. Ειτε το καταλαβαίνεις είτε όχι, για αυτο το λόγο σε προβάλλουν ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΡΙΖΑΝ ΧΥΔΑΙΑ στις φυλλάδες τους και στα τζαμπατζοκάναλα τους !!!

2) Επειδή “διάβασα και έκλαψα” το σχέδιο σου, ειδικά όταν συνειδητοποιήςαμε οτι δεν υπήρχε πουθενά αλλού στήριγμα, αποφασίσαμε συλλογικά να υπογράψουμε εναν συμβιβασμό για να μην οδηγήσουμε στη καταστροφή τα φτωχά και μεσαία στρώματα και να μη χρεώσουμε την αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με μια ιστορική και ανεπίστρεπτη ήττα.
Γιατι εκει οδηγούσε το σχέδιο σου…

3) ΕΓΩ , μέσα σε αυτο το πλαίσιο, δεν επέλεξα τον εύκολο δρομο του αναχωρητισμού, αλλά συνέβαλλα με όλες μου τις δυνάμεις σε ενα τεράστιο αγώνα και πόλεμο με τους δανειστές και τη ντόπια διαπλοκή που τώρα σε κανακεύει . Για να ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ως κυβερνηση νίκες για αυτούς που εκπροσωπούμε :

-Για να καλύψουμε 2,5 εκατομ. ανασφάλιστους με δωρεάν περίθαλψη και να διαγράψουμε τα χρέη τους στην εφορία
– Για να ενισχύσουμε με 9000 ανθρώπους το Εσυ (και εναι στο δρομο άλλοι 9500)
-Για να βγάλουμε στη φορα κλεψιές 85 δις ευρω στο χωρο της Υγειας απο αυτους που σημερα σε προβάλλουν
-Για να ανοίξουμε νοςοκομεια και τμήματα ,να ενισχύσουμε το εκαβ ,να αντικαταστήσουμε εξοπλισμούς ,να σπάσουμε το απόστημα του ΚΕΛΠΝΟ κλπ κλπ….
ΕΣΥ Γιάννη, εκτός απο ταξίδια ,φωτογραφήσεις στα μπαλκόνια των ωραίων σπιτιών σας στη Πλάκα και αλλού, διακοπές, μπάνια ,δημοπρασίες για το δερμάτινο μπουφάν της διαπραγμάτευσης και τη συγγραφή του βιβλίου που σου προβάλλουν σήμερα συντονισμένα τα ΜΜΕ του Μητσοτακέικου, ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΑΝΕΣ ;;;;;;

Γι αυτο Γιάννη ,αφού σου ευχηθώ καλές πωλήσεις στο βιβλίο σου ,θα σε αποχαιρετήξω οριστικά, όπως και όλοι αυτοί που συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη.
Μια μάχη πολύ σημαντική για να την ξεφτυλίζουμε πιστεύοντας πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω απο το υπερτροφικό ΕΓΩ μας .
Καλή σου νύχτα …..

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.