Αλλαξε χέρια πριν από λίγο ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες την μεγαλύτερη προσφορά κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ύψους 22,9 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία του πλειστηριασμού για την τύχη του ιστορικού Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη -ΔΟΛ η οποία αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στο μιντιακό τοπίο καθώς δεν αφορά μόνο τα έντυπα, τις ιστορικές εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και ΒΗΜΑ αλλά και το MEGA.

Οι φάκελοι των προσφορών άνοιξαν στον δεύτερο όροφο των εγκαταστάσεων του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου όπου βρίσκεται και το γραφείο του διαχειριστή της Grand Thornton.παρουσία δυο συμβολαιογράφων και του ειδικού εκκαθαριστή οπότε και θα κριθεί η τύχη και περίπου 600 εργαζομένων.

Πρόταση για την απόκτηση του ΔΟΛ είχε καταθέσει και η Dimera του Ιβάν Σαββίδη, αλλά ήταν μόλις 11 εκατομμύρια ευρώ. Η κυπριακή εταιρεία Vegata προσφέρει 21 εκατ. ευρώ.

Τι θα πάρει όποιος πλειοδοτήσει

Όπως αναφέρει το protothema.gr, πρόκειται για την «μητέρα των μαχών» στα media, καθώς ο επενδυτής που θα πλειοδοτήσει αποκτά:

***To 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL
***Τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.
***Τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR
***Τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM
***To 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”
***Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”

Πρέπει να σημειωθεί οτι ένα ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών, ενώ η μόνη υποχρέωση που θα έχει ο νέος αγοραστής, θα είναι το κόστος συντήρησης των μέσων ενημέρωσης που θα θελήσει να διατηρήσει, αλλά και η εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού που έχουν οι εταιρείες ΑΡΓΟΣ και IRIS.