Θεσσαλονίκη: Για fake news περί του εμβολίου κατά του κορωνοϊού δικάζεται ο καθηγητής Δ. Κούβελας

|
THESTIVAL TEAM

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας. Κατηγορείται για διασπορά fake news που σχετίζονται με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, θα βρεθεί ενώπιον του Β’ τριμελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι στις 19/8/21 δημοσίευσε στα social media τα εξής: «ως γιατρός και καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές τους, να υποβάλλουν κίτρινα κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του covid- 19 στο οποίο υπεβλήθη. Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα της ανεπιθύμητης. Υποβολή κίτρινης κάρτας είναι απαραίτητη».

Ο κ. Κούβελας στην ουσία είχε συνδέσει το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, με παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Κάτι που ήταν ψευδές καθότι, σύμφωνα με τον γιατρό του κ. Χαρδαλιά, ο οποίος και αναμένεται να καταθέσει, το καρδιακό επεισόδιο που είχε υποστεί ο κ. Χαρδαλιάς ήταν αναμενόμενη εξέλιξη της χρόνιας πάθησής του. Με αυτήν του την ανάρτηση λοιπόν, ο κ. Κούβελας κατηγορείται για διασπορά fake news και πρόκληση φόβου σε πολίτες.

Σημειώνεται ότι αρκετοί πολίτες, υποστηρικτές του, βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, στον κ. Κούβελα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.