Χαλαρό πέρασμα του ΠΑΟΚ από το ΟΑΚΑ με άνετη νίκη επί του Παναθηναϊκού

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Με δύο γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα του Παναθηναϊκού με 2-0 στο ΟΑΚΑ, συνεχίζοντας ακάθεκτος την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Μόνο στα PAOK FC Official Stores διαθέσιμη η Team Line 18/19 !

Σκόρερ του Δικεφάλου ήταν οι δύο Βραζιλιάνοι, Μαουρίσιο και Ζαμπά, στα πρώτα δίλεπτα των δύο ημιχρόνων. Ο Μαουρίσιο άνοιξε το σκορ στο 2΄ και ο Ζαμπά έκανε το 0-2 στο 47΄. Στο 71΄ ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ζαμπά για επικίνδυνο μαρκάρισμα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα που πήρε και κατέκτησε άλλους τρεις βαθμούς, διατηρώντας το αήττητο με 20 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 23 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, ενώ ολοκλήρωσε τα ντέρμπι της και πλέον φαίνεται να βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο.

Ο αγώνας

Γκολ από τα αποδυτήρια!

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ που άνοιξε το σκορ με το… καλησπέρα! Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Διούδης έκανε άστοχη έξοδο και ο Μαουρίσιο που έμεινε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Δικέφαλος αιφνιδίασε τους γηπεδούχους με το πολύ γρήγορο γκολ και στη συνέχεια διαχειρίστηκε με άνεση το προβάδισμα. Στο 20΄ είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Μαουρίσιο μέσα από την περιοχή που κόντραρε στον Μαυρομάτη.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Παναθηναϊκός ισορροπούσε, δίχως όμως να απειλεί, ενώ ο Δανός διαιτητής σφύριζε ελάχιστα αφήνοντας τα σκληρά μαρκαρίσματα για να παίζεται το ματς και να υπάρχει ρυθμός.

Στο 35΄ είχε νέα καλή φάση ο ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Άκπομ μέσα στην περιοχή αυτός έκανε το κοντρόλ αλλά το γυριστό του Άγγλου έφυγε αρκετά έξω από την εστία του Διούδη.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είχε την σπουδαιότερη ευκαιρία του ο Παναθηναϊκός, όταν μετά από σέντρα ωραία μπαλιά στην πλάτη της ασπρόμαυρης άμυνας έγινε αποδέκτης της μπάλας ο Μακέντα και έκανε το σουτ αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε.

Χτύπησε ξανά στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ στο 47΄, χτυπώντας και πάλι στο δεύτερο λεπτό του β΄ ημιχρόνου και αιφνιδιάζοντας ξανά τον Παναθηναϊκό. Ο Μάτος έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά και την παράλληλη μπαλιά προς τον Μπίσεσβαρ με τον Κουρμπέλη να προσπαθεί να διώξει αλλά έστειλε τη μπάλα στον Ζαμπά ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 του ΠΑΟΚ.

Στο 64΄ ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρία για να μειώσει από… καραμπόλα. Ο Κάτσε έκανε το φάουλ ο Βαρέλα πήγε να διώξει με τη μπάλα να βρίσκει στα γόνατα του Πούγγουρα και να παίρνει πορεία προς την εστία του Πασχαλάκη αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Με δέκα ο ΠΑΟΚ, αποβλήθηκε ο Ζαμπά

Στο 71΄ ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας αποβολής του Ζαμπά με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Βραζιλιάνος προσπάθησε να κοντρολάρει τη μπάλα, δεν είδε τον Κολοβέτσιο που είχε βγει πρώτος στη μπάλα και τον χτύπησε άσχημα με τις τάπες, με αποτέλεσμα ο Δανός διαιτητής να τον αποβάλλει απευθείας με κόκκινη κάρτα.

Κράτησε ο Πασχαλάκης

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα που ο ΠΑΟΚ είχε αριθμητικό μειονέκτημα ο Παναθηναϊκός πίεσε περισσότερο, όμως ο Πασχαλάκης διατήρησε το μηδέν με εντυπωσιακές επεμβάσεις όταν χρειάστηκε. Στο 76΄ έκανε φοβερή απόκρουση σε σουτ του Ινσούα και στο 83΄ σταμάτησε δύσκολα σουτ του Μπουζούκη.

Στο 84΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ ο ΠΑΟΚ, όταν έφυγε στην αντεπίθεση με τρεις εναντίον ενός, όμως ο Ενρίκε που ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας από την πάσα του Κρέσπο πλάσαρε ψηλά άουτ. Στις καθυστερήσεις, σε παρόμοια φάση ο Διούδης απέκρουσε το πλασέ του Ολιβέιρα με το 0-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης – Πούγγουρας (69′ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης – Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε (69′ Δώνης), Ινσούα- Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (46′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82′ Πέντρο Ενρίκε) – Μαουρίσιο, Σάχοβ (77′ Σάχοβ) – Λημνιός, Μπίσεσβαρ (70′ Σέρζιο Ολιβέιρα), Ζαμπά- Άκπομ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.