Τρία πρόστιμα των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός νομού του τόπου κατοικίας επέβαλαν χθες αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ελέγχων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία επιβλήθηκαν 11 πρόστιμα για τον ίδιο λόγο. Από αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, επτά ήταν στη Χαλκιδική, τρία στην Πιερία και ένα στην Ημαθία.

Επίσης χθες στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκαν 167 πρόστιμα των 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, επιβλήθηκαν 71 για τον ίδιο λόγο.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

"Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 28 Απριλίου:

για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (40) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

(25) στην Αττική,
(11) στην Κεντρική Μακεδονία,
(3) στη Θεσσαλονίκη και
(1) στη Δυτική Ελλάδα.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (32) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.341) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (877) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.567) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:

(814) στην Αττική,
(167) στη Θεσσαλονίκη,
(93) στην Κρήτη,
(80) στα Ιόνια Νησιά,
(71) στην Κεντρική Μακεδονία,
(67) στη Δυτική Ελλάδα,
(54) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(46) στη Θεσσαλία,
(45) στο Νότιο Αιγαίο,
(39) στην Πελοπόννησο,
(33) στη Στερεά Ελλάδα,
(24) στην Ήπειρο,
(19) στο Βόρειο Αιγαίο και
(15) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (57.595) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (8) παραβάσεις και συνελήφθησαν (8) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (541) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (517) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας".

Φωτο: Intime