Ευρωπαϊκή επιχείρηση για πλαστά χαρτονομίσματα- Δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου, στο  πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα σε διάφορες χώρες και αφορούσε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παρασκευή και διάθεση πλαστών χαρτονομισμάτων, η προμήθεια των οποίων πραγματοποιούνταν μέσω αγορών στο “σκοτεινό διαδίκτυο – Darknet” (EUROPOL 16-11-2019).

Η σύλληψη επετεύχθη έπειτα από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, έπειτα από την παροχή πληροφοριών της EUROPOL σχετικά με έρευνα που διεξάγουν οι Πορτογαλικές Αρχές,.

Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 39 και 52 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή παραχαραγμένων νομισμάτων από κοινού.

5.jpg

Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φάκελος ο οποίος είχε αποσταλεί από την Πορτογαλία και περιείχε τριάντα (30) χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των πενήντα (50) ευρώ και δύο (2) χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των δέκα (10) ευρώ, ήτοι συνολικής αξίας (1.520) ευρώ.

Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα, μαζί με ένα φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε από την ανωτέρω οικία απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.