Σέρρες: Eξαρθρώθηκε συμμορία Ρομά με “αδυναμία” στα κοσμήματα

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Στην εξάρθρωση συμμορίας που είχε “αδυναμία” στα κοσμήματα και διέπραττε το τελευταίο διάστημα κλοπές στις Σέρρες, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν χθες το πρωί στις Σέρρες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ένας 20χρονος και δύο ανήλικες Ρομά, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμη δύο γυναίκες ηλικίας 36 και 22 ετών, δύο ανήλικοι και μία ανήλικη, όλοι τους Ρομά.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες ενεργώντας μαζί με τον έναν ανήλικο συνεργό τους, χθες τα ξημερώματα, παραβίασαν κοσμηματοπωλείο στην πόλη των Σερρών και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του κοσμήματα και δείγματα κοσμημάτων συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τον περασμένο Νοέμβριο, διέπραξαν μαζί με τους συνεργούς τους στις Σέρρες, 4 κλοπές από καταστήματα και διαμερίσματα, μία κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε ηλικιωμένη και μία απόπειρα κλοπής τσάντας από Έλληνα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ περίπου, κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 5 ατόμων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.