Μ. Βορίδης: Νέο εθνικό σχέδιο για την ορθολογική χρήση φαρμάκων

|
THESTIVAL TEAM

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση θέτει το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων,  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, με κύριο γνώμονα την προστασία της υγείας των καταναλωτών και του περιβάλλοντος.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του κ. Βορίδη στοχεύει στη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής της χώρας μας για τον καθορισμό των ποσοτικών και άλλων στόχων, μέτρων και χρονοδιαγραμμάτων τους, για τη μείωση των κινδύνων και των επιπτώσεων από τη χρήση γεωργικών φαρμάκων στην υγεία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος και για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και της εισαγωγής της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας καθώς και εναλλακτικών προσεγγίσεων ή τεχνικών, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση της παραγωγής γεωργικών προϊόντων από τη χρήση γεωργικών φαρμάκων. 

Στόχος της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία ξεκινά άμεσα και θα διαρκέσει ένα μήνα, είναι η κατάθεση προτάσεων και σχολίων με σκοπό τη βελτίωση της αρχικής πρότασης. 

Ο Υπουργός καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμμετάσχουν σε αυτήν προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό επικαιροποιημένο κείμενο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.