Google: Κινέζοι και Ιρανοί χάκερ επιτέθηκαν στις προεκλογικές εκστρατείες Μπάιντεν και Τραμπ

|
THESTIVAL TEAM

Χάκερ από την Κίνα και το Ιράν, υποστηριζόμενοι από κρατικές οντότητες, στοχοθέτησαν πρόσφατα τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσώπων που εργάζονται στις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν όσο και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σήμερα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Google.

Σύμφωνα με τον Σέιν Χάντλεϊ, που είναι επικεφαλής της Ομάδας Ανάλυσης Απειλής της Google, οι Κινέζοι χάκερ στόχευαν τον Μπάιντεν και οι Ιρανοί τον Τραμπ.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μέσω του Twitter.

Ο Χάντλεϊ τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι τέθηκε σε κίνδυνο οποιαδήποτε από τις δύο εκστρατείες.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.