Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια αφού έφαγε μανιτάρια – Συναγερμός για να βρεθούν μοσχεύματα

Φωτογραφία: Αρχείο Intime
|
THESTIVAL TEAM

Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται ένα ζευγάρι το οποίο υπέστη οξεία ηπατική ανεπάρκεια μετά από κατανάλωση μανιαριών. Την ίδια ώρα, γίνεται αγώνας δρόμου για εντοπιστούν μοσχεύματα προκειμένου να υποβληθούν άμεσα σε μεταμόσχευση.

Πρόκειται για έναν άνδρα 65 ετών και μια γυναίκα 55 ετών, που έχουν διαγνωστεί με οξεία ηπατική ανεπάρκεια. Κατά πληροφορίες, το ζευγάρι έφαγε τα μανιτάρια σε περιοχή της Έδεσσας. Μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της περιοχής ωστόσο χθες το βράδυ η κατάστασή τους επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Στον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων έχει σημάνει συναγερμός για την επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος στην οποία πρέπει να υποβληθούν και ο άνδρας και η γυναίκα.

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.