Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη!

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Ακόμη ένα σαββατοκύριακο με πλούσια πολιτιστική ατζέντα ξεκινά στη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, περιπάτους στην πόλη, γευστικές εκδηλώσεις και.. brunch με γεύση Θεσσαλονίκης!

Δείτε όσα ξεχώρισε το Thestival για σας και κάνετε την επιλογή σας!

Καλό σαββατοκύριακο!

ΓΕΥΣΕΙΣ:

Thessbrunch

mandrino.jpg

Με ανανεωμένη διάθεση και υπέροχες γεύσεις έρχεται το φθινοπωρινό Thessbrunch στην πόλη μας. Σε αυτό το ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων συμμετέχουν πέντε ξενοδοχεία ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται το θεσμό της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που έγινε πλέον συνήθεια.

Η αρχή θα γίνει στις 13/10 από το ξενοδοχείο Mandrino και ακολουθούν στις 19 & 20/10 το ξενοδοχείο Colors Urban, στις 2/11 το Mediterranean Palace στο ολοκαίνουργιο Cookoo Restaurant, στις 3/11 το The Met Hotel και στις 10/11 στο Charlie D. Brasserie του ξενοδοχείου The Excelsior.

Το μενού περιλαμβάνει:

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ
Ελληνική Παραδοσιακή πίτα με χειροποίητο φύλλο με γέμιση Πράσο
Κρέπες με Κοτόπουλο
Πιροσκί Αλλιώς
Ταρτάκια με Πεπόνι και Προσούτο
Μοσχαράκι μεθυσμένο
Τυροπιτάκια Κουρού

ΜΠΡΙΟΣ
με αυγά ποσέ / με αλλαντικά / Burger

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ
Με Τυριά / Με αλλαντικά / Με Λαχανικά

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ
Scramble Αυγά με Σολωμό
Τυλιχτή ομελέτα

ΓΛΥΚΑ
Pancakes Μπισκότου
Ρεβανί
Smoothie με Φράουλα

Info:

Mandrino Hotel, Εγνατία 29

Ώρες: 12.00- 16.00

Τιμή: 10 ευρώ το άτομο

1ο Φεστιβάλ Αυγού

Aygo.jpg

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου ξεκινάει πρόγραμμα δράσεων για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ως πρώτη δράση ο ΕΣ.Ω. σε συνεργασία με την εταιρία Τσακίρης family και υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Ωραιοκάστρου και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί το Σάββατο 12.10.19 από τις 11:00 πμ στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου το 1ο Φεστιβάλ Αβγού.

Στο Φεστιβάλ θα προβληθεί η διατροφική αξία του αβγού για στον ανθρώπινο οργανισμό από εξειδικευμένη διατροφολόγο, θα προβληθούν τρόποι μαγειρέματος τους, όπως και γευστική δοκιμή.

Θα υπάρχει ένα πτηνοτροφείο, ώστε οι μικρότεροι να έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και οι μεγαλύτεροι να αναπολήσουν τα παλαιότερα χρόνια.

Διαγωνισμός ζωγραφικής με έπαθλο έκπληξη θα περιμένει τους μικρούς παρευρισκόμενους. Μουσική και διασκέδαση, πέραν των γνώσεων και των γεύσεων θα απολαύσουν και οι μεγάλοι.

Μάλιστα, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν και Αβγολιχουδιές από τους chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους και θα υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ.

12η Γιορτή Μελιού

Loykoymades.jpg

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν.Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Έ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ. διοργανώνουν την 12η γιορτή Μελιού.

Στις 11 με 13 Οκτωβρίου καλούν όλη την πόλη σε μια δράση αφιερωμένη στη «Μέλισσα και το περιβάλλον» με εκλεκτές ποικιλίες μελιού και προϊόντα μέλισσας, πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο πάρκο Ξαρχάκου απέναντι από τη ΧΑΝΘ.

Είσοδος ελεύθερη!

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019:

11.00 – 12.00 Beetopia Μοναδικές κατασκευές με κυψέλες. Ένα εικαστικό παιδικό εργαστήρι Από kids fun factory
12.00 – 13.00 What all the buzz about ? Γλυκά Κινητικά παιχνίδια. Ένα εργστήρι γεμάτο χορό και κίνηση από το Kid’s Fun Factory.
17.00 – 19.00 όλα τα χρώματα της φύσης σε ένα βάζο “μελισσ-art” Παιδικό εικαστικό εργαστήρι από τον Γραμματοχυμό.
19.00-20.00 Θέατρο Σκιών
20.00 Κερνάμε γιαούρτι και λουκουμάδες με μέλι
20.30 Μουσικό γλέντι με την Βάσω Βασιλειάδου.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019:

11.00 – 12.00 Beetopia Μοναδικές κατασκευές με κυψέλες. Ένα εικαστικό παιδικό εργαστήρι Από kids fun factory
12.00 – 13.00 What all the buzz about? Γλυκά Κινητικά παιχνίδια. Ένα εργστήρι γεμάτο χορό και κίνηση από το Kid’s Fun Factory.
17.00 – 19.00 κατασκευάζουμε pop art κάρτες “Ανθίζω”
Παιδικό εικαστικό εργαστήρι από τον Γραμματοχυμό.
19.00-20.00 Θέατρο Σκιών
20.00 Κερνάμε γιαούρτι και λουκουμάδες με μέλι
20.30 Μουσική βραδιά με το καλλιτεχνικό σχήμα “Made in China”

Info:

Παρασκευή 11 με Κυριακή 13 Οκτωβρίου
Πάρκο Ξαρχάκου, απέναντι από τη ΧΑΝΘ

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ:

Σελανίκ, το ρόδο του Σουλτάνου

sel.jpg

Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο, το Thessaloniki Walking Tours ανασύρει μνήμες και αφηγείται άγνωστες ιστορίες από την οθωμανική περίοδο της πόλης τις οποίες και δένουμε στον αστικό ιστό.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής συναντάμε τον Χέρμαν Μέλβιλ στην Ροτόντα, τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Ναζίμ Χικμέτ, τον Κόμη Δράκουλα σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς σταθμούς μας, παρακολουθούμε τον Χαμζά Μπέη να φτάνει μέχρι το Χόλιγουντ και ολοκληρώνουμε την αφήγηση με τις τρεις ταφές του Χασάν Ταχσίν Πασά που ήταν στην πραγματικότητα τρεισήμισι.

Info:

Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Σημείο συνάντησης: απέναντι από το κτήριο της Παλιάς Φιλοσοφικής (Εθνικής Αμύνης)

Ώρα: 11 πμ

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ:

Pontiaka.jpg

Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα είναι το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο του «Paok Sports Arena», στη Θεσσαλονίκη.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στις 18:30, με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 χορευτές από όλη την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξουν οι χορευτές του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης σχηματίζοντας το γράμμα «G» από τη λέξη Genocide.

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Salonica Run

run.jpg

Mετά από πέντε χρόνια μεγάλης επιτυχίας και τεράστιας προσφοράς το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» της Θεσσαλονίκης, αλλάζει και γίνεται Salonica Run χωρίς όμως να αλλάξει το φιλανθρωπικό του χαρακτήρα και χωρίς να σταματήσει να τρέχει χωρίς τερματισμό.

Ο μοναδικός φιλανθρωπικός υπερμαραθώνιος αγώνας δρόμου στη Βόρεια Ελλάδα που από το 2014 αποτελεί ένα μοναδικό θεσμό για την πόλη της Θεσσαλονίκης, γίνεται Salonica Run και θα τρέξει χωρίς τερματισμό για την «Ελπίδα», το τριήμερο από 11 έως 13 Οκτωβρίου 2019 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Διοργανωτές όπως κάθε χρόνο είναι ο ιστορικός αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος Ερμής Κωνσταντινούπολης 1877, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της μητροπολιτικής ενότητας της περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι ενώνουν τη φωνή τους και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά σε έναν αγώνα αφιερωμένο στα παιδιά.

Το Salonica Run που τρέχει χωρίς τερματισμό, είναι ένας μοναδικός υπεραμαραθώνιος τριών ημερών χωρίς χρονικό και χιλιομετρικό περιορισμό. Σκοπός του είναι η καταγραφή χιλιομέτρων που θα μετατραπούν σε χρήματα, ώστε να ενισχυθούν παιδικά ιδρύματα και σύλλογοι που το έχουν ανάγκη μεταξύ των οποίων και η μονάδα αυτιστικού ατόμου «Ελπίδα» και το βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός.

Το 6ο Salonica Run αρχίζει να τρέχει χωρίς τερματισμό την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ώρα 10:00 και τελειώνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ώρα 12:00. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, από μικρούς 1 έτους έως μεγάλους 101 ετών!

Εικαστική δράση μεταμορφώνει την οδό Ερνέστου Εμπράρ στα Λαδάδικα 

ladadika.jpg

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Α4Μ την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει μια εικαστική δράση μεταμορφώνοντας την οδό Ερνέστου Εμπράρ στα Λαδάδικα σε πράσινο δρόμο. Για 12 ώρες, από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 2 π.μ., ένας τεράστιος φυσικός χλωοτάπητας θα καλύψει όλο τον δρόμο και θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικές δράσεις ανοικτές στο κοινό της πόλης. Πρόκειται για ένα ‘εργαστήριο’ όπου καλλιτέχνες και η κοινότητα των ανθρώπων που ζουν ή εργάζονται εκεί, εμπλέκονται σε διάλογο και συνδημιουργία. Στην ουσία είναι ένα πείραμα τρόπων συνύπαρξης και συμμετοχικότητας σε ασαφή πλαίσια, όπου νέες ιδέες, σχέσεις, αισθήσεις δοκιμάζονται και αναπτύσσονται. Δεν είναι μια απλή εικαστική παρέμβαση συμβολικού χαρακτήρα, αλλά μια μικρής κλίμακας άσκηση, στις ουτοπικές, ετεροτοπικές πιθανότητες, οι οποίες δείχνουν μάταιες, ώσπου να πραγματοποιηθούν αναπάντεχα ως ρήγματα στην κανονικότητα του προκαθορισμένου τρόπου σκέψης, πράξης και ύπαρξης. Το γεγονός που θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με κατοίκους, καταστήματα και καλλιτέχνες, μέσα από την κυριολεκτική ζωτικότητα μιας απροσδόκητης πράσινης ζώνης κατά μήκος του δρόμου, που χάνει την κατεστημένη λειτουργία του, φέρνει στη ζωή την συνάντηση με το ‘άλλες’ δυνατότητες και ευαισθησίες στον κοινωνικό χώρο έχοντας στο μυαλό έννοιες που ξεκινούν από την αειφορία, το περιβάλλον, τη βιωσιμότητα. Αυτές επεκτείνονται στην ανάγκη γέννησης μιας άλλης συνολικής ουτοπίας, βασισμένης στον σεβασμό τόσο προς τους ‘άλλους’, όσο και προς τη φύση που αντιμετωπίζεται ως πόρος και άρα ως αντικείμενο, προς μια νέα οικολογία σχέσεων και ευαισθησιών.

Στόχος της δράσης είναι πέρα από το να μεταμορφώσει το αστικό τοπίο, σαν ένα είδος urban land art και να δημιουργήσει πράσινες ουτοπίες, κυρίως να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους έξω από πλαίσια συναλλαγής σε ένα μη-σχηματισμένο, χρονικά φευγαλέο χώρο συνδιαλλαγής. Σκοπός να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή μέσω της συμμετοχής των πολιτών σε δρώμενα της πόλης, να καλωσορίσει και να υποστηρίξει διαφορετικές μορφές τέχνης, αλλά και να καλλιεργήσει σχέσεις μεταξύ των καλλιτεχνών και των κοινοτήτων στις οποίες εργάζονται. Πέρα από το χρόνο της δράσης, τίθεται σε κίνηση μια νοοτροπία που θέλει την τέχνη, να υιοθετεί βιώσιμες πρακτικές, όπου οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε κοινή λήψη αποφάσεων, ανάπτυξη νέων εταιρικών σχέσεων, ανταλλαγή δεξιοτήτων. Ίσως το πιο σημαντικό, όμως, είναι να ενθαρρυνθούν οι καλλιτέχνες να αναπτύξουν τη δουλειά τους με το κοινό ως μέρος μιας δημιουργικής διαδικασίας που εκτείνεται πέρα από τα πλαίσια της τέχνης στην ίδια την κοινωνία ως πεδίο δημιουργίας πιθανοτήτων για νέες ποιότητες, αισθήσεις, συναντήσεις.

Τίτλος εκδήλωσης: Street (as) art: towards green heterotopias- Living together: Cars out, green carpet in

Διοργάνωση: Α4Μ CENTRE FOR PERFORMING ARTS
Σύλληψη ιδέας/ καλλιτεχνική επιμέλεια: Αθηνά Δράγκου
Επιμέλεια: Στέλλα Συλαίου

Info:

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019
Ώρες: 2 μ.μ.- 2 π.μ.
Τόπος: Οδός Ερνέστου Εμπράρ
Συμμετοχή: Ελεύθερη

BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ:

biblio.jpg

Από Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα διαρκέσει το μεγάλο Bazaar Βιβλίου των εκδοτών από όλη την Ελλάδα, στην Κεντρική Πύλη ΔΕΘ, (είσοδος ΧΑΝΘ), με ελεύθερη είσοδο. Καθημερινά εκατοντάδες βιβλιόφιλοι όλων των ηλικιών από κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών θα κατακλύζουν το χώρο της Τέντας, όπου θα λειτουργεί το Bazaar από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, βρίσκοντας τα βιβλία της αρεσκείας τους.

Η τιμή πώλησης θα ξεκινά από 1-2-3 ευρώ.. και η έκπτωση θα ξεπερνά το 70% της αρχικής τιμής τους. Χιλιάδες νέοι τίτλοι βιβλίων για όλους με τη συμμετοχή 200 εκδοτών. Εκπαιδευτικοί, γονείς, παιδιά, φίλοι του βιβλίου επισκέπτονται κάθε χρόνο την μεγάλη αυτή διοργάνωση της πόλης μας, ενημερώνονται για το βιβλίο και έρχονται σε επαφή με τους συγγραφείς οι οποίοι θα παρευρίσκονται στο χώρο. Πάντα υπάρχει ένα βιβλίο και για σένα …

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά και σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης

TAF:

taf.jpg

To TAF Thessaloniki Animation Festival ήρθε στην Θεσσαλονίκη το 2015 με στόχο να παρουσιάσει την τέχνη του animation στα καλύτερα της στο κοινό της πόλης.

Πάνω από 3.000 ταινίες animation μικρού μήκους καταθέτονται κάθε χρόνο με σκοπό να επιλεχθούν, να διαγωνιστούν και να βραβευτούν οι καλύτερες από την κριτική επιτροπή του Festival. Το TAF πέρυσι είχε πάνω από 2,500 επισκέπτες 90% των οποίων ήταν νέοι. Είναι το μοναδικό Animation Festival στην Θεσσαλονίκη και το 2ο μεγαλύτερο σε μέγεθος στην Ελλάδα.

Το 5ο Thessaloniki Animation Festival (TAF) φέτος συμπεριλαμβάνεται στο παράλληλο πρόγραμμα δράσεων των 54ων Δημήτριων και διοργανώνεται από την AddArt σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων & το τμήμα Πολιτισμού και με την πολύτιμη στήριξη του ιδρύματος Heinrich-Böll-Stiftung, το δίκτυο οργανώσεων Select Respect και τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

To TAF θα διεξαχθεί στην ΑΠΟΘΗΚΗ Δ στην προβλήτα Α στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2019.

Στο TAF η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ σε όλες τις δράσεις και φυσικά παρέχεται πρόσβαση στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Φαέθων

f.jpg

«Γεννηθήτω το θέλημά Του.»

Ανεβαίνοντας στη σοφίτα του Λαογραφικού Μουσείου, μεταφερόμαστε στο εσωτερικό ενός μεσοαστικού σπιτιού στο Λονδίνο, όπου, γύρω από το τραπέζι του Δείπνου και μέσα σε μία μόνο νύχτα, εκτυλίσσεται ένα αμλετικό υπαρξιακό δράμα: η ζοφερή τραγωδία μιας οικογένειας, τα μέλη της οποίας παλεύουν να απαλλαγούν από τα δεσμά του Πατέρα για να καταφέρουν να ζήσουν. Ο Πατέρας – Εξουσιαστής, Άμνετ Λομ, φανατικός υποστηρικτής του Χριστιανικού δόγματος, κάνει Πράξη τον Λόγο («Γεννηθήτω το θέλημά Σου»), διαστρεβλώνοντάς τον και επιβάλλοντας στα μέλη της οικογένειας – τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους – το θέλημά Του, μέσα από τον κατ’εξακολούθηση βιασμό της προσωπικότητάς τους.

«Να ζεις, αυτό είν’όλο το ζήτημα.»

Στη φράση αυτή καταλήγει ο Υιός – Εξουσιαζόμενος, Λέλο Λομ, ένας νέος άνδρας που εδώ και τριάντα χρόνια ζει καθισμένος στο βρεφικό καροτσάκι του. Ο Υιός αναλαμβάνει να βάλει ένα τέλος στην κυριαρχία του Πατέρα, δίνοντας τη δική του απάντηση στο αμλετικό δίλημμα («να ζει κανείς ή να μη ζει»), αντιστρέφοντας τον μύθο του Φαέθοντα και συμβολίζοντας με την πράξη του την εξέγερση ενάντια στη βαρβαρότητα της εξουσίας.

Ο μύθος του Φαέθοντα

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Φαέθων ήταν γιος του Ήλιου και της Κλυμένης. Μια μέρα, ο πατέρας του τον άφησε να οδηγήσει το άρμα του, ο Φαέθων, όμως, δε στάθηκε αντάξιος της εμπιστοσύνης του. Καθώς οδηγούσε το άρμα του Ήλιου, είδε στον ουρανό τον Σκορπιό, τρόμαξε και έχασε την ψυχραιμία του και τον έλεγχο του άρματος, με αποτέλεσμα ο Ήλιος να αρχίσει να ανεβοκατεβαίνει απειλώντας με καταστροφή τη Γη. Ο Δίας, βλέποντας τη Γη να καίγεται και τα ποτάμια να ξεραίνονται από τη θερμότητα, τον κεραυνοβόλησε και τον σκότωσε για να προλάβει χειρότερες καταστροφές.

Η παράσταση είναι αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους.

Info:

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης (σοφίτα), Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 68, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις στο πλαίσιο του 54ου Φεστιβάλ Δημητρίων: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 21:30 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ άνω των 65 | 10€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικά άνω των 6 ατόμων | 5€ ατέλειες

Οθέλλος

othellos 2.jpg

«Την κράτησε από το χέρι.

Αυτή άνοιξε το στόμα της ή της το άνοιξε αυτός. Ή αυτή.

Της μίλησε στο ανοιχτό της στόμα.

Της είπε, τώρα δα, να τώρα, τώρα οι νύχτες οι χορευταρούδες μου κλείνουνε το μάτι. Οι νύχτες με αντικρύσανε και βγάλαν άστρα κι άλλα.

Οι νύχτες έχουνε χάσει με μένα το μυαλό τους, είπε κι αυτή ή αυτός. Ή αυτή.

Ήρθε και μπλέχτηκε η σελήνη στα μαλλιά μου, είπε αυτή, τώρα σίγουρα αυτή.

Μη μ’ αφήσεις ποτέ.

Μετά από αυτό σιωπή μεγάλη. Τόση που ο φόβος μη μείνουν για πάντα μέσα της τους μούδιασε τα μάτια.

Μάτια μου, είπε πάλι αυτή απευθυνόμενη στα μάτια της ή στα δικά του,

γιατί δακρύζετε; Θα γλιστρήσει η αγάπη μου και θα μου ξεγλιστρήσει η νύχτα.

Και πολύ λιγουλάκι μετά -και τελειώνω εδώ- αυτή σ’ αυτόν και αντιστρόφως:

έλα, έλα τώρα νύχτα μου και γέμισέ με με νύχτα, είμαι έτοιμη.»

Info:

Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71, Τηλ. 231 084 2509)
Παραστάσεις: 9 έως 13 Οκτωβρίου, Ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος & 13 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)

Γράμμα στον πατέρα

Pateras.jpg

Μετά τις «Βάκχες» του Ευριπίδη στο Θέατρο Τ (2018), η ομάδα Θέατρο Πρόταση ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ίσως το πιο εξομολογητικό και πολυεπίπεδο κείμενο του Franz Kafka, «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή. Η παράσταση θα ανέβει στη «Μαγική Σοφίτα» του Μπενσουσάν χαν από 12 Οκτωβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η παράσταση

«Κάθε άνθρωπος μέσα του κουβαλάει ένα δωμάτιο.»

Λίγα χρόνια πριν πεθάνει από φυματίωση ο σπουδαίος γερμανόφωνος συγγραφέας του 20ου αιώνα Franz Kafka, γράφει μια επιστολή στον πατέρα του, ρίχνοντας φως σε όλες τις σκοτεινές αναμνή­σεις των παιδικών του χρόνων και παραδέχεται μπροστά στο θεατή ότι εξακολουθεί να νιώθει φόβο απέναντι στο πρόσωπο του πατέρα του.

«Αγαπημένε μου πατέρα με ρώτησες γιατί λέω ότι σε φοβάμαι.»

Ο τριαντεξάχρονος συγγραφέας με αφοπλιστική ειλικρίνεια και παιδική ευαισθησία περιγράφει στο γράμμα του την περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του, η οποία σκιαγραφείται σε όλα τα λογοτεχνικά του έργα.

Η αποδοχή και η επιβράβευση που δεν έλαβε ποτέ, η ενοχή του απέναντι στον κόσμο, η ανάγκη του για τρυφερότητα, ο θάνατος των αδερφών του, οι περίπλοκες ερωτικές του σχέσεις, η αδυναμία του να ξεφύγει από την επιρροή του πατέρα του φωτίζονται στην παράσταση μέσα από τα προσω­πικά του ημερολόγια και κάποια πεζά του κείμενα που συνδιαλέγονται με το «Γράμμα στον πατέρα» παρουσιάζοντας ένα μεγάλο μέρος του ψυχισμού του Kafka.

Ο σκηνοθέτης μετατρέπει τον ιδιαίτερο χώρο της σοφίτας του Εβραϊκού πανδοχείου σε παιδικό δω­μάτιο, όπου ο Kafka στέκεται γυμνός απέναντι στους λίγους θεατές του.

«Ό,τι έχω γράψει να καεί ανελλιπώς και να μη διαβαστεί ποτέ…»

Info:

Χώρος: Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6, 546 25, Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 21:30
Παραστάσεις: Έως 10 Νοεμβρίου 2019 | Κάθε Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ,) | 8€ (ατέλειας)
Η παράσταση είναι για περιορισμένο αριθμό θέσεων και πρέπει να γίνεται κράτηση θέσεων εγκαίρως.

Ο Βαφτιστικός της Κυρίας

kyria.jpg

Μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική, επιτυχία της παράστασης, το χειμώνα που μας πέρασε στη «Θεατρική Σκηνή ΑΘΗΝΑΪΣ», η γαλλική φάρσα «Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ» των Ενεκέν, Βεμπέρ και ντε Γκορς, σε μετάφραση και ελεύθερη διασκευή του Χάρη Ρώμα έρχεται στο «θέατρο Αριστοτέλειον» της Θεσσαλονίκης για 12 μόνο παραστάσεις.

Πρόκειται για τη γνωστή γαλλική φάρσα στην οποία στηρίχτηκε ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης για να γράψει τον «Βαφτιστικό» που θεωρείται η δημοφιλέστερη Ελληνική οπερέτα όλων των εποχών. Ανέβηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1917 με πρωταγωνιστές την Κυβέλη και τον Αιμίλιο Βεάκη.

Υπόθεση του έργου

Ένας ζωηρός βαφτιστικός ερωτεύεται από φωτογραφία την όμορφη νονά του που έχει να τον δει από τότε που τον βάφτισε! Είναι όμως ο αληθινός βαφτιστικός ή κάποιος άλλος συμπολεμιστής του στο μέτωπο, που έχει βάλει στο μάτι την παντρεμένη γυναίκα; Τι θα πει ο άντρας της όταν τους πιάσει στα πράσα; Και ακόμη περισσότερο πώς θα δικαιολογηθούν στον αυστηρό συνταγματάρχη θείο όταν εκείνος μπουκάρει ξαφνικά, ανεμίζοντας με μανία την σημαία της ηθικής;

Με φόντο τους Βαλκανικούς πολέμους ο «Βαφτιστικός της Κυρίας» υπόσχεται τρελές φαρσικές καταστάσεις, συνεχείς ανατροπές και ξέφρενο γέλιο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Ρώμας, Σωτήρης Καλυβάτσης, Θεοφανία Παπαθωμά, Κατερίνα Τσάβαλου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης και η Εύη Κολιούλη
Στο ρόλο του Βαφτιστικού ο Όθων Μεταξάς

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθν. Αμύνης 2
Παραστάσεις: Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:30 & 21:00, Κυριακή 19:30
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 20€
Προπώληση: 18€
Άνεργοι-ΑΜΕΑ-Φοιτητές: 15€

Η Φόνισσα

fonissa.jpg

«Η Φόνισσα» έχει μεταφερθεί πολλές φορές στη σκηνή. Φαίνεται πως γοητεύει ιδιαίτερα καλλιτέχνες και θεατές αυτή η μελέτη του απόλυτου κακού, με μια ανιδιοτελή παιδοκτόνο που σκοτώνει μικρά κορίτσια φτωχών οικογενειών από ευσπλαχνία. Μία καίρια κοινωνική κριτική για τη μειονεκτική θέση της γυναίκας και μια συναρπαστική ψυχογραφία, από έναν συγγραφέα που λίγα χρόνια νωρίτερα είχε μεταφράσει το «Έγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι. Αλλά στην ιστορία του Σκιαθίτη υπάρχει η ανάσα του Αιγαίου και τα σκοτάδια της ψυχής συναντιούνται εδώ με το φως της ανοιξιάτικης φύσης στο νησί.

Εκατόν είκοσι χρόνια μετά τη συγγραφή του, το κορυφαίο έργο του Παπαδιαμάντη εξακολουθεί να συναρπάζει χάρη στην εκφραστική του τελειότητα, την κοινωνική του παρατήρηση, το ψυχολογικό του βάθος, το ανεξάντλητο των ερμηνειών του. Στην πολυπλοκότητα της εμβληματικής ηρωίδας του Παπαδιαμάντη εστιάζει και η παράσταση, μια παράσταση με πέντε γυναίκες επί σκηνής, που προσπαθούν να κατανοήσουν τα πολλαπλά πρόσωπα της αινιγματικής Φραγκογιαννούς. Θύτης ή θύμα; Υποκείμενο εγκλημάτων ή αντικείμενο καταπίεσης; Ο συγγραφέας, πάντως, μας προειδοποιεί: «Κανέν πράγμα δεν είναι ακριβώς ό,τι φαίνεται, αλλά παν άλλο – μάλλον το εναντίον.»

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Έως 29 Οκτωβρίου 2019 | Κάθε Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ άνω των 65 | 10€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ | 10€ γενική είσοδος κάθε Τρίτη | ατέλειες κάθε Δευτέρα & Παρασκευή (με σειρά προτεραιότητας)

Ύψωμα 731

aylaia.jpg

Το 1941, στο Ύψωμα 731, ο ολιγάριθμος ελληνικός στρατός κατορθώνει μια συντριπτική νίκη επί του πολυάριθμου ιταλικού στρατού του Μουσολίνι, στην προσπάθεια του τελευταίου να καταλάβει την Ελλάδα. Στη μάχη που δόθηκε τα γεγονότα και οι αριθμοί αγγίζουν τη σφαίρα του παράδοξου όσον αφορά τον μικρό αριθμό των Ελλήνων οπλιτών αλλά και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπισαν μία ιταλική επίθεση μυθικών διαστάσεων.

Στην παράσταση, με όχημα την αφήγηση των γεγονότων, η μάχη ανάγεται στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων· εκεί όπου νικάει ο παράδοξος τρόπος σκέψης, αυτός που αντιβαίνει στην κοινή αντίληψη και έρχεται σε σύγκρουση με τις εκάστοτε κρατούσες αντιλήψεις ή την κοινή λογική· εκεί όπου η νίκη του παράδοξου τρόπου σκέψης περιέχει ως κεντρική έννοια την αξία της ελευθερίας, απέναντι σε μια δύναμη που αρχικά φαντάζει άτρωτη και που προσπαθεί βίαια να εγκαθιδρύσει στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων ένα πρότυπο κανονικότητας και ομογενοποίησης που τελικά μας απομονώνει από την ίδια τη ζωή. Πληροφορίες που αντλούνται από εφημερίδες και μαρτυρίες της εποχής, καθώς και συνεντεύξεις και απομνημονεύματα ανθρώπων που συμμετείχαν στη μάχη, μεταστοιχειώνονται σε μουσική, κίνηση και λόγο.

Info:

54ο Φεστιβάλ Δημητρίων Θεσσαλονίκης

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Σάββατο 12/10/19 στις 21:00 & Κυριακή 13/10/19 στις 19:00

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Υπηρέτης δύο αφεντάδων

Yphreths.JPG

Ο «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα μετακομίζει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου από τον Οκτώβριο για να ξεσηκώσει με τις περιπέτειες και τα τεχνάσματά του το κοινό μετά από τη μεγάλη αγάπη που «εισέπραξε» από τους θεατές μέχρι σήμερα. Μια από τις πιο πετυχημένες παραγωγές της περσινής χρονιάς, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ώστε να την δουν όσοι δεν πρόλαβαν και να την ξαναδούν όσοι την απόλαυσαν.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας Υπηρέτης, δύο Αφεντάδες. Ο Τρουφαλδίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δύο κυρίους και σταδιακά φτάνει να διαφεντεύει τις ζωές τους. Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία… αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο Υπηρέτη παρά μόνον ο έρωτας…

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Σάββατο στις 21.00

Κυριακή στις 20.00

Εισιτήρια: 7- 13 ευρώ

Η μεγάλη πλατεία

mpakolas.JPG

Το ΚΘΒΕ τιμά φέτος το Νίκο Μπακόλα και το έργο του

Ο Άκης Δήμου ανέλαβε, μετά από παραγγελία του Θεάτρου, να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή, το εμβληματικό κείμενο της μεταπολεμικής ελληνικής πεζογραφίας. Ο Νίκος Μπακόλας δημιουργεί ένα μυθιστόρημα με κέντρο δράσης την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων έρχονται να συναντήσουν την Ιστορία ενώ η ίδια η πόλη προβάλλεται μέσα από τη συλλογική μνήμη αλλά και το βίωμα των χαρακτήρων της. Μια πόλη διαρκών ιστορικών και πολιτικών αναταραχών. Μια πλατεία που καθιστά τις πράξεις των ανθρώπων ορατές.

«Η Μεγάλη πλατεία» τιμήθηκε το 1988 με το Α’ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος. Η σκηνική μεταφορά του πολυσύνθετου αυτού κειμένου αποτελεί ένα στοίχημα και μια πρόκληση για το ΚΘΒΕ και για την Ελένη Ευθυμίου, μια εξαιρετικά ταλαντούχα σκηνοθέτη της νέας γενιάς, που σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ. Η παράσταση, που παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη, θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββαστο στις 20.00

Κυριακή στις 19.00

Εισιτήρια: 7- 13 ευρώ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Petros.jpg

Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων της Άλκης Ζέη ζωντανεύει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, σε διασκευή των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά, και μας μεταφέρει στην Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου.

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι και που θα μας κρατήσει συντροφιά ως τις γιορτές.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο πόλεμος ξεσπάει και όλα αλλάζουν: οι άνθρωποι, οι σχέσεις, η ίδια η ζωή. Η πείνα και η φτώχεια δεν είναι απλές αφηγήσεις ενός μακρινού παρελθόντος αλλά αποτελούν τη νέα συνθήκη ζωής. Ο μικρός Πέτρος καλείται να πάρει θέση, να αποφασίσει, να αναλάβει ευθύνες, να μεγαλώσει. Ο πόλεμος χάνει την ηρωική του αίγλη. Η ομορφιά των εμβατηρίων και των μεταλλίων γίνεται πόνος και απώλεια· πραγμάτων, ανθρώπων αλλά και της ίδιας της παιδικής ανεμελιάς. Παρόλα αυτά, τα παιδιά με την υπέροχη ικανότητα να βλέπουν τα πράγματα αλλιώς και με όπλο τη φαντασία τους και το παιχνίδι, καταφέρνουν να δώσουν μια άλλη διάσταση στην τραγική πραγματικότητα. Και μέσα από τα παιδικά μάτια καλούμαστε και εμείς να ξαναδούμε τον πόλεμο αλλά και να θυμηθούμε την πρόσφατη ιστορία μας.

Στο ρόλο του Πέτρου ο Γιάννης Γκρέζιος.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Κυριακή στις 12.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Giacomo Puccini, Turandot

Opera.jpg

Tην ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην οθόνη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σπουδαίες παραγωγές από το παγκόσμιο επίκεντρο του λυρικού θεάτρου, τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, μέσα από τη σειρά ζωντανών μεταδόσεων υψηλής ευκρίνειας «The MET: Live in HD» θα έχουν για άλλη μια σεζόν οι φίλοι της όπερας. Πρόκειται για ένα βραβευμένο πρόγραμμα που λειτουργεί φέτος για 14η σεζόν και μεταδίδει τις μεγαλειώδεις αυτές παραστάσεις σε 2.200 χώρους πολιτισμού σε 70 και πλέον χώρες όλων των ηπείρων – μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί διεθνώς περισσότερα από 26 εκατομμύρια εισιτήρια. Στην Ελλάδα οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ομίλου Αντένα σε συνολικά 15 πόλεις.

Οι μεταδόσεις αυτές, με ένα πολύ προσιτό εισιτήριο, δίνουν την ευκαιρία στους απανταχού φίλους της όπερας να παρακολουθήσουν παραστάσεις υψηλότατου επιπέδου με πρωταγωνιστές τους πιο γνωστούς λυρικούς καλλιτέχνες. Παράλληλα, οι πρωταγωνιστές σε ρόλο παρουσιαστή ξεναγούν και δίνουν πληροφορίες για τη διανομή των ρόλων, τη σύνοψη κάθε όπερας, κάνουν ζωντανές συνεντεύξεις με τους ερμηνευτές, τους συντελεστές παραγωγής και παρουσιάζουν δημοφιλείς λεπτομέρειες από τα παρασκήνια.

Η φετινή περίοδος ξεκινά με την «Τουραντότ» του Πουτσίνι, αναβίωση της επικής παραγωγής του 1987 σε σκηνοθεσία του αξέχαστου Franco Zeffirelli (13/10).

Οι μεταδόσεις όλων των παραστάσεων έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Info:

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης

Έναρξη: 19.55

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€ (μειωμένο)

The MET Live in HD: Giacomo Puccini: Τουραντότ (σε μαγνητοσκόπηση)

ΠΙΣΤΕΣ:

Η Άννα Βίσση στο Barbarella Live Party

anna.jpg

Η Άννα Βίσση στο Barbarella Live Party σε ένα ανατρεπτικό show με όλες τις μεγάλες της επιτυχίες σε πολύ ιδιαίτερες διασκευές. Η κορυφαία ελληνίδα star θα αλλάξει τα βράδια μας στο κέντρο της πόλης, στο Barbarella Live Party.

Ένα πρόγραμμα με τα τραγούδια που αγαπήσαμε, που χορέψαμε, που ερωτευτήκαμε!

Η μοναδική Άννα με τις συγκλονιστικές της ερμηνείες, το κέφι και τον αυθορμητισμό της θα απογειώσει τη Θεσσαλονίκη σε βραδιές γεμάτες πάθος, χαρά, διασκέδαση, νοσταλγία, έρωτα.

Info:

Barbarella Live Party, Βασ. Ηρακλειου 43

04/10/2019 – 09/11/2019

Ημέρες & Ώρες Παρασκευή: 23:00 Σάββατο: 23:00

Τηλ.Κρατήσεων : 2310 227 444

Νίκος Μακρόπουλος, Έλλη Κοκκίνου και Βασίλης Δήμας στο Stage Live

Makro kokkinoy.jpg

Στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη το μόνο που δεν χρειάζεται συστάσεις είναι οι εμφανίσεις του Νίκου Μακρόπουλου. Όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής εμφανίζεται στην πόλη του, αποτελεί το κορυφαίο μουσικό γεγονός.

Ο Νίκος Μακρόπουλος συνεργάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής με την Έλλη Κοκκίνου. Η εκρηκτική τραγουδίστρια με τις πολυάριθμες επιτυχίες της θα υποδεχθεί τους κοινό της Θεσσαλονίκης με το δικό της μοναδικό τρόπο στη σκηνή του «Stage Live».

Μαζί τους ο Βασίλης Δήμας, ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της νέας γενιάς, ο οποίος θα δώσει τον δικό του ξεχωριστό παλμό στα σαββατοκύριακα της Θεσσαλονίκης.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή ο Νίκος Μακρόπουλος με την Έλλη Κοκκίνου και τον Βασίλη Δήμα δίνουν ραντεβού στο «Stage Live».

Info:

Stage Live, 26ης Οκτωβρίου 27

28/09/2019 – 02/11/2019

Παρασκευή: 23:00, Σάββατο: 23:00

Κρατήσεις: 2310.566.768

Νατάσα Θεοδωρίδου, Πέτρος Ιακωβίδης και Onirama στο Clubvogue

natasa.jpg

Το «Club Vogue» φιλοξενεί το πιο δυναμικό σχήμα του φθινοπώρου. Η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Πέτρος Ιακωβίδης και οι Onirama ενώνουν τις δυνάμεις τους και δίνουν ραντεβού για μοναδικές νύχτες στο «Club Vogue».

Η Νατάσα Θεοδωρίδου που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες της ελληνικής δισκογραφίας, ως άψογη οικοδέσποινα του σχήματος παρασύρει το κοινό με τις αμέτρητες επιτυχίες της και την αισθαντική φωνή της.

Στο πλευρό της για ακόμη μια σεζόν ο Πέτρος Ιακωβίδης, μια από τις πιο περιζήτητες προσωπικότητες της ελληνικής δισκογραφίας, ο οποίος ξεσηκώνει το κοινό με την προσεγμένη σκηνική παρουσία του αλλά κυρίως με τις καθηλωτικές ερμηνείες του. Οι Onirama, το πιο εκρηκτικό pop συγκρότημα, ανεβαίνουν στη σκηνή του «Club Vogue» έχοντας στις αποσκευές του τραγούδια από τη δισκογραφία τους, αλλά και αγαπημένες διασκευές. Με frontman τον Θοδωρή Μαραντίνη και με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει θα στήσουν ένα μοναδικό πάρτι που θα ενθουσιάσει.

Info:

Clubvogue, 26ης Οκτωβρίου 23,

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 23.00

Κρατήσεις: 2310 550000 – 2310 550300

Ο Γιάννης Πλούταρχος στο Vergina Theatro

pl.jpg

Με αφετηρία το Vergina Theatro ο αγαπημένος Γιάννης Πλούταρχος θα ξεκινήσει μία υπέροχη μελωδική διαδρομή για πρώτη φορά παρέα με το γιο του Γιώργο Κακοσαίο και όλες τις μεγάλες επιτυχίες του. Ο Γιάννης Πλούταρχος ανεβαίνει στη σκηνή του Vergina Theatro για ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο σε όλους εσάς. Από 4 Οκτωβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις! Μία καριέρα γεμάτη τραγούδια & επιτυχίες! Μία σπουδαία λαϊκή φωνή που αγαπήθηκε από όλους τους Έλληνες!

Μαζί του η Χατζημηνά Αφροδίτη.

Info:

Vergina Theatro, Regency Casino Thessaloniki

11, 12, 18 & 19 Οκτωβρίου @21:45

Τιμή: από 20 ευρώ με ένα ποτό

Πληροφορίες στο 2310 491 234

Η είσοδος στο καζίνο είναι προαιρετική και δεν απαιτείται εισιτήριο εισόδου.

Για την είσοδο στο Vergina Theatro δεν υπάρχει όριο ηλικίας

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.