Ο έγκριτος νομικός και πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, εξέφρασε την άποψη του σχετικά με την τιμωρία της FIFA στον Άρη, λέγοντας πως η παλιά ΠΑΕ δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή, ενώ «επιτέθηκε» στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, χαρακτηρίζοντας την αμαρτωλό οργανισμό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Χρυσόγονος στο Metropolis 95,5 FM:

«Η αναφορά στους τίτλους δεν είναι ούτε γκάφα, ούτε σχέση έχει με το κρίσιμο ζήτημα. Η διεύθυνση είναι η διεύθυνση του γηπέδου. Δηλαδή η ομάδα της νέας ΠΑΕ Άρης αγωνίζεται στο γήπεδο όπου αγωνίζονταν η ομάδα της παλιάς ΠΑΕ και η ομάδα του ΑΣ πριν από το 1979. Δηλαδή η πρώτη ΠΑΕ ήταν το ίδιο με τον ΑΣ; Προφανώς και δεν ήταν. Ήταν τελείως διαφορετικό νομικό πρόσωπο. Εδώ έχουμε μια νέα ΠΑΕ, το πού αγωνίζεται η ομάδα της δεν έχει καμία σχέση. Επίσης η τροπαιοθήκη δεν είναι στοιχείο της συνέχειας ενός νομικού προσώπου. Η FIFA δεν μπορεί να ξεπεράσει τις νομικές ρυθμίσεις. Η άρση της αυτοτέλειας του νομικού προσώπου είναι πάρα πολύ δύσκολη νομική διαδικασία. Γίνεται μόνο σε περιπτώσεις όπου είναι εμφανές ότι πρόκειται για το ίδιο νομικό πρόσωπο. Το κυρίαρχο στοιχείο σε αυτήν την περίπτωση κεφαλαιουχικών εταιριών θα ήταν αν υπήρχε ταύτιση ιδιοκτητών. Εδώ δεν υπάρχει. Ξέρετε ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες της παλιάς ΠΑΕ, τώρα είναι ο Καρυπίδης. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Μεσολάβησε και η εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ.

Όσον αφορά τα τρόπαια, είναι άλλο το νομικό ζήτημα και άλλο το ψυχολογικό. Οι ομάδες είναι ιδέα. Είναι μία συλλογική ταυτότητα που την ασπαζόμαστε και είναι πολύ ισχυρή, απαράλλακτη. Τι ομάδα είμαι, είναι το τι αισθάνομαι μέσα στην ψυχή μου. Αν δεν είμαι μέτοχος και απλά πηγαίνω στο γήπεδο, από νομικής άποψης είμαι πελάτης της ΠΑΕ Άρης. Δεν μπορεί το κράτος να τιμωρεί τους πελάτες μιας εταιρίας για τα χρέη της. Οι παίκτες, οι μάνατζερ και οι δικηγόροι τους θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Από τη μία θέλουν να αντιμετωπίζουν τις ΠΑΕ ως εμπορικές επιχειρήσεις και από την άλλη όταν τους συμφέρει επικαλούνται τη συνέχεια της ιδέας. Όλα αυτά ξεκινούν από έναν αμαρτωλό οργανισμό όπως η FIFA που βαρύνεται με πολλαπλά σκάνδαλα και δεν έχει καμία εγγύηση διαφάνειας και αντικειμενικότητας για να τον φέρνουμε εδώ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η FIFA λειτουργεί ως όργανο των μάνατζερ των παικτών»