Εντός του Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν πανιά τα καραβάκια της εταιρίας «Karavakia Thessaloniki Waterbus» και να βάλουν και φέτος πλώρη για Περαία και Νέους Επιβάτες, με αφετηρία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο. 

Όπως λέει στο Thestival.gr η Πέλλυ Πασχαλίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της εταιρίας, ο «Κωνσταντής» πήγε καρνάγιο για το καθιερωμένο service και μέσα στις επόμενες μέρες θα ριχτεί στα νερά του Θερμαϊκού.

Σειρά θα πάρει η «Καλυψώ», ένα νέο καραβάκι, που διαθέτει κι αυτό πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

«Παρότι, με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, θα δουλέψουμε με το 50% των επιβατών, οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, θα είναι δηλαδή στα 5 ευρώ και 3 ευρώ τα εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών», λέει η κ. Πασχαλίδου.

Η ίδια αναφέρεται και στα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια επιβατών και πληρώματος, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα. Το προσωπικό θα φοράει γάντια και μάσκες, οι απολυμάνσεις θα είναι καθημερινές, ενώ στον εσωτερικό κι εξωτερικό χώρο του καραβιού, θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων.

Παρότι εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι η πλειοψηφία των επιβατών είναι ξένοι τουρίστες, σε ποσοστό 70%, εκτιμά πως γρήγορα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

«Από φέτος υιοθετούμε και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, έτσι ώστε να έχουμε τα στοιχεία των επιβατών μας, σε περίπτωση που συμβεί κάτι και χρειαστεί να ακολουθηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης. Επίσης, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο ύποπτο κρούσμα, έχουμε προβλέψει για ειδικό χώρο απομόνωσης έως ότου φτάσουμε στη στεριά», περιγράφει η κ. Πασχαλίδου.

Τέλος, η ίδια εξηγεί ότι ο τρόπος καθώς και οι κανόνες λειτουργίας των δύο καραβιών, θα τροποποιούνται ανάλογα με τις αποφάσεις του υπουργείου Ναυτιλίας.

karavakia.jpg