Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σύμη: Ποτάμια οι δρόμοι (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν τις τελευταίες ώρες τα Δωδεκάνησα, με τα προβλήματα που παρατηρούνται στη Σύμη από τον «Γηρυόνη» να είναι σοβαρά. Το μέγεθος της βροχής αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι μέχρι τις 4 το απόγευμα είχαν καταγραφεί 80 χιλιοστά βροχής στη Νίσυρο, όπως και στον Έμπωνα Ρόδου.

Οι εικόνες που παρατηρήθηκαν θύμισαν τη θεομηνία του 2017 όταν η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και το νησί είχε κηρυχθεί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους που παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Νωρίτερα καταγράφηκαν μεγάλα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις προς και από τα νησιά των Δωδεκανήσων προκαλεί η κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Η ένταση των ανέμων από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεπερνά τα 8 και σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τα 9 μποφόρ, γεγονός που έχει προκαλέσει απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών. Καθηλωμένα παραμένουν επίσης εξαιτίας της κακοκαιρίας αυτής και τα αεροσκάφη που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πτήσεις προς και από τα νησία των Δωδεκανήσων.
Στην περιοχή του Ζέφυρου και συγκεκριμένα κοντά στην Δημόσια Εφορία της Ρόδου, ένα τεράστιο δέντρο έσπασε από τον δυνατό αέρα και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Πολλά ήταν, επίσης, τα σχολεία που ανέστειλαν τη λειτουργία τους για κάποιες ώρες, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη διάρκεια της μετακίνησης ή της παραμονής των παιδιών σε αυτά. Πριν από λίγο, με απόφαση του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη τα σχολεία της Ροδου (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) έκλεισαν, ενώ για την Τρίτη η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και θα ανακοινωθεί η νέα απόφαση.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.