Κ. Γκιουλέκας: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει και αριστερό πρόσημο

|
THESTIVAL TEAM

Ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας μιλώντας……

διαδοχικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στον Flash είπε, μεταξύ άλλων, πως η νέα κυβέρνηση είναι εθνικού σκοπού και είναι σημαντικό ότι θα έχει και αριστερό πρόσημο.

 “Η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει και αριστερό πρόσημο. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα πρέπει να διαχειριστεί πολύ σοβαρά ζητήματα, να διαπραγματευτεί επαχθείς όρους του μνημονίου. Υπάρχει προγραμματική σύγκλιση μεταξύ των κομμάτων και δεν είναι μια ευκαιριακή σύμπραξη”.

Ερωτηθείς σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής και το Eurogroup σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος που θα τεθούν, τόνισε: “Είμαστε αποφασισμένοι αυτή τη μάχη της διαπραγμάτευσης να τη δώσουμε πολύ σκληρά γιατί ο λαός είναι στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης. Δεν μπορεί να γίνει καμία επιπλέον περικοπή μισθών και συντάξεων. Θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα, ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν κάποια από αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο, όπως αυτά που έχει επανειλημμένα παρουσιάσει η ΝΔ. Αυτή είναι η επιδίωξή μας. Μέτρα και μεταρρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού. Δεν γίνεται να σφίγγει άλλο η θηλιά στο λαιμό του Έλληνα πολίτη”.

Καταλήγοντας ο Κώστας Γκιουλέκας επισήμανε: “Η νέα κυβέρνηση είναι εθνικού σκοπού και επειδή η κρίση που περνάμε είναι πρωτοφανής θα πρέπει και κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων πέρα από μικροπολιτικά συμφέροντα. Πρέπει αυτό το εγχείρημα να πετύχει”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.