Ο Ιωάννης Παπαζήσης έδωσε συνέντευξη στο Page 2 της Νέας Σελίδας και μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τον ρόλο του στη σειρά "Κόκκινο ποτάμι".

Έχεις δει το "Θα γίνει της Πολυκατοικίας" στον ΣΚΑΪ;

Όχι. Εδώ και το "Κόκκινο ποτάμι" το βλέπω στο internet και όχι όταν προβάλλεται στην τηλεόραση. Δεν έχω καθόλου χρόνο, γιατί αμέσως μετά τα γυρίσματα κάνω μαθήματα ιππασίας αλλά και ξένων γλωσσών, γιατί στη σειρά μιλάω τουρκικά, γαλλικά και ρωσικά. Από τις 24 ώρες που έχει η μέρα, οι 16 είναι αφιερωμένες στο "Ποτάμι". Στα δύο τελευταία επεισόδια μιλούσα μόνο ρωσικά. Ειδικά στα γυρίσματα που έγιναν στη Ρωσία χρησιμοποιήσαμε Ρώσους ηθοποιούς. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να παίζω στα ρωσικά. Για να το καταφέρω αυτό έκανα ατέλειωτα μαθήματα. Με τα ποντιακά, τα τουρκικά και τα γαλλικά δεν δυσκολεύτηκα τόσο πολύ. Αλλά για να καταφέρω να παίξω στα ρωσικά έκανα πάνω από 30 μαθήματα.

Έχεις αγωνία για το επόμενο βήμα;

Εμένα αυτό που με ενδιέφερε πάντα στη δουλειά μου ήταν να συναντήσω ανθρώπους που μου προκαλούν καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και με πηγαίνουν παρακάτω. Δεν θα εκμεταλλευτώ την επιτυχία που μπορεί να έχει το "Κόκκινο ποτάμι" για να διεκδικήσω κάτι παραπάνω στο θέατρο. Φέτος, παρόλο που μου έγιναν προτάσεις για πρωταγωνιστικούς ρόλους στο θέατρο, συνειδητά επέλεξα μετά το Πάσχα να παίξω στον «Ματωμένο γάμο», που θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου θα έχω τον δεύτερο ρόλο. Το "Κόκκινο ποτάμι" όταν τελειώσει θα είναι μια ωραία ανάμνηση. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, όπως την έκανα. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξω και σε μικρά θέατρα και σε υπόγεια και δεύτερους ρόλους και τρίτους.