Να δολοφονήσουν 100 κατονομασμένα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων καλεί το Ισλαμικό κράτος υποστηρικτές του που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αναφέρει ο skai.gr, λίστα με τα ονόματα και τις διευθύνσεις των 100 στρατιωτικών-στόχων αναρτήθηκε σε ιστότοπο που συνδέεται με το ΙΚ, μαζί με το κάλεσμα για την εκτέλεσή τους.

Η σοβαρότητα της απειλής αλλά και η αυθεντικότητα της λίστας εξετάζεται από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω την αξιοπιστία της πληροφορίας, αλλά την εξετάζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του Πενταγώνου. «Πάντοτε ενθαρρύνουμε το προσωπικό μας να εκτελεί τις κατάλληλες ενέργειες ασφαλείας και να εφαρμόζει τις διαδικασίες προστασίας», προσέθεσε.

Την ανάρτηση υπογράφει ομάδα που αυτοαποκαλείται «Τμήμα Χάκινγκ του Ισλαμικού Κράτους». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των «New York Times» έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι τζιχαντιστές πράγματι κατόρθωσαν να παραβιάσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας του αμερικανικού στρατού και να αποσπάσουν απόρρητα στοιχεία.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο κατάλογος μοιάζει να καταρτίσθηκε με βάση πρόσωπα που αναφέρονται σε άρθρα σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το BBC, τα περισσότερα στοιχεία που ανήρτησαν οι τζιχαντιστές για τους 100 αμερικανούς στρατιωτικούς είναι δημοσίως διαθέσιμα.