“Διδώ”: Το εντυπωσιακό timelapse VIDEO από την κακοκαιρία που πλήττει την Αττική

11/12/2019 21:45
|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διδώ» χάρισε εντυπωσιακές εικόνες, οι οποίες καταγράφηκαν από τις μετεωρολογικές κάμερες στην Αττική.

Στα χρονογραφήματα των μετεωρολογικών καμερών, οι οποίες βρίσκονται στο Λόφο Βώκου της Νίκαιας και στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης, καταγράφονται εικόνες που δείχνουν τον ουρανό της Αττικής να είναι γεμάτος σύννεφα και ξαφνικά να σκοτεινιάζει.

Πώς εξελίσσεται η «Διδώ»

Από το πρωί της Τετάρτης σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες. Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της “Διδούς”, έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.