Ολοκληρώθηκε η νέα απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς: Τρεις άνδρες επέστρεψαν στο Ισραήλ (video)

|
THESTIVAL TEAM

Στην απελευθέρωση τριών ομήρων προχώρησε σήμερα η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει με το Ισραήλ.

Άντρες της οργάνωσης συνόδευσαν νωρίς το πρωί τον Γαλλοϊσραηλινό Όφερ Καλντερόν και τον Γιαρντέν Μπίμπας στο σημείο που περίμεναν μέλη του Ερυθρού Σταυρού, τα οποία παρέλαβαν τους δύο ομήρους. Αμφότεροι απελευθερώθηκαν μετά από 484 ημέρες κράτησης στη Γάζα, ενώ η σύζυγος και τα δύο παιδιά του 34χρονου Μπίμπας παραμένουν ακόμα υπό ομηρεία και έχουν εκφραστεί φόβοι για την κατάσταση της υγείας τους.

Οι IDF επιβεβαίωσαν πως παρέλαβαν τους ομήρους από τον Ερυθρό Σταυρό και τους μετέφεραν, μαζί με άντρες της Σιν Μπετ εκτός της Λωρίδας.

Μερικές ώρες αργότερα, γύρω στις 10:30, ολοκληρώθηκε και η απελευθέρωση του τρίτου ομήρου, του 65χρονου Αμερικανού Κιθ Σίγκελ, ο οποίος παραδόθηκε σε μέλη του Ερυθρού Σταυρού στο λιμάνι της Γάζας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαιρετίζει την απελευθέρωση των ομήρων και υπόσχεται να φέρει πίσω όλους τους αιχμαλώτους που κρατούνται στη Γάζα.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση αγκαλιάζει τους δύο ομήρους που επιστρέφουν. Οι οικογένειές τους έχουν ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές ότι βρίσκονται στα χέρια των δυνάμεών μας», αναφέρει η ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση δεσμεύεται για την επιστροφή όλων των ομήρων και των αγνοουμένων».

Διαβάστε μας στο Google News Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.