Ξεκινούν τα προγράμματα ενημέρωσης και Αγωγής Υγείας σε σχολεία στην Κ. Μακεδονία

|
THESTIVAL TEAM

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους γιατρούς του έχει εκπονήσει προγράμματα ενημέρωσης και αγωγής υγείας, τα οποία εφαρμόζει σε ετήσια βάση σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 2011, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Τα προγράμματα αυτά έτυχαν ευρείας αποδοχής και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, γι’ αυτό και συνεχίζονται για τέταρτη χρονιά, με το νέο διδακτικό έτος 2015 – 2016.

Η φετινή χρονιά περιλαμβάνει την προσθήκη ενός νέου προγράμματος με θέμα τα κουνούπια και την προφύλαξη από τα τσιμπήματά τους:
1.«Κουνούπια ένα πρόβλημα για τον άνθρωπο και τη δημόσια υγεία».
2.«Μια ιστορία για κουνούπια που πρέπει να μάθουν τα παιδιά».

Απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού, αλλά και του Νηπιαγωγείου.

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των παιδιών, σε ό,τι αφορά στο σοβαρό αυτό θέμα δημόσιας υγείας, με έναν απλό και αφηγηματικό τρόπο (σαν παραμύθι) που συνοδεύεται από εικόνες.

Γενικότερα ο στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού μαθητών και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα που συνεχίζονται είναι:
-«Η Υγιεινή των χεριών» στα Δημοτικά.
-«Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα» στα Γυμνάσια.
-«Ενεργητικός Αντικαπνιστής» στα Γυμνάσια.

Οι παρουσιάσεις έχουν εγκριθεί για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τους αρμοδίους φορείς του Υπουργείου Παιδείας και εφαρμόζονται από τους ιατρούς του τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΚΜ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.