Κορωνοϊός: Διακεκριμένος Έλληνας γενετιστής προβλέπει πότε θα αρχίσουν τα μπάνια στη θάλασσα

|
THESTIVAL TEAM

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα εμφανίζεται  ο διακεκριμένος γενετιστής Εμμανουήλ Δερμιτζάκης.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και διευθυντής στο Κέντρο Γονιδιωματικής «Health 2030», απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ για το πως κρίνει τη συμπεριφορά του ιού και τι προβλέπει  για τις επόμενες κινήσεις του, αλλά και αν πιστεύει ότι  για φέτος τα μπάνια του λαού θα αναβληθούν αναφέρει: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά ακόμα υπάρχουν κίνδυνοι και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος το μέλλον, αλλά η Ελλάδα πάει πολύ καλά. Πιστεύω ότι τον Ιούλιο θα μπορέσει ο κόσμος πιο άνετα να πάει στις θάλασσες, και ίσως και να ταξιδέψει στα νησιά. Αλλά όλα αυτά εάν η εξέλιξη είναι αυτή που βλέπουμε τώρα. Φοβάμαι πάντα πιθανά «ατυχήματα», όπου ένας πυρήνας φορέων που θα έρθει από το εξωτερικό, ή θα έχει μεγάλο αριθμό ασυμπτωματικών ή θα δώσει αναζωπύρωση της ασθένειας».

Τέλος, σε ερώτηση αν θα είμαστε σε καραντίνα μέχρι τον Ιούλιο τονίζει:«Εφόσον υπάρξει σοβαρή μείωση κρουσμάτων και θανάτων, τότε θα συζητήσουμε για χαλάρωση των μέτρων. Από το Μάιο πιστεύω ότι θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα, αλλά σταδιακά και με μία στρατηγική προτεραιότητας».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.