Σε μικρές μειοψηφίες με βίαιη και ακροδεξιά κουλτούρα αποδίδει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τις αντιδράσεις στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφερόμενος στο μπάρμπεκιου που διοργανώνεται σήμερα στα Διαβατά, ο κ. Βούτσης σχολιάζει: "Μιλάμε για μικρές μειοψηφίες με ακροδεξιά και βίαιη κουλτούρα, που όταν όμως βρίσκουν κάλυψη ή και ανοχή από πολιτικές δυνάμεις και βεβαίως και όταν τυγχάνουν ισχυρής επικοινωνιακής αναμετάδοσης, διαμορφώνουν κλίμα και καθίστανται εξαιρετικά επικίνδυνες".

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επιρρίπτει ευθύνες στη ΝΔ που προεκλογικά επένδυσε στην ατζέντα της ανομίας και του φόβου, προσθέτοντας ότι «η ιστορία θα γράψει για τα επίχειρα του δεξιού λαϊκισμού». Και σημειώνει πως «και λόγω της κλιματικής κρίσης, και βέβαια λόγω των τεράστιων ανισοτήτων που διευρύνονται στην παρούσα φάση της παγκοσμιοποίησης, σημειώνω όπως λέγαμε από χρόνια σε ώτα μη ακουόντων, ότι το μείζον θέμα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών "έρχεται από το μέλλον"».

Αναφερόμενος στην εμπλοκή της Προανακριτικής, κάνει λόγο για «πρωτοφανή κοινοβουλευτική πρακτική» και αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δυο βουλευτές του» και «δεν πρόκειται να υποταγούμε και στο σχεδιασμό της άλλης πλευράς για να μην προχωρήσει η Προανακριτική, αρχής γενομένης από την κρίσιμη ακρόαση του κ. Φρουζή».

Όσον αφορά την οικονομική πολιτική, ο κ. Βούτσης καταλογίζει στην κυβέρνηση μεροληψία υπέρ των οικονομικά ισχυρών.