Αλ. Τσίπρας: Η Τεχνόπολις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της επιχειρηματικότητας (VIDEO)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε το επιχειρηματικό πάρκο της Τεχνόπολις και συνομίλησε με επιχειρηματίες και παραγωγικούς φορείς.

“Είναι η πρώτη φορά που μια πολιτική δύναμη που έχει στόχο να επιστρέψει έρχεται εδώ. Παρά την κρίση και ίσως εξαιτίας της κρίσης θα έπρεπε να στραφούμε στην ενίσχυση, των νέων ερευνητών και επιστημόνων”, τόνισε κατά την επίσκεψη του ο Αλέξη Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός αστειεύτηκε αναφερόμενος στην τοποθέτηση ενός επιχειρηματία που τόνισε ότι παλαιότερα θεωρούσαν ότι ο δημόσιος τομέας είναι υγιείς και ο ιδιωτικός διεφθαρμένος  λέγοντας:

“O ιδιωτικός είναι υγιείς όταν δεν έρχεται σε επαφή με το δημόσιο και δεν διαπλέκεται”.

O κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την Τεχνόπολις ΣΥΡΙΖΑ της επιχειρηματικότητας με την έννοια ότι αναλαμβάνουν ρίσκα αλλά έχουν και μέλλον.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Τεχνόπολις Τάσος Τζήκας πρόκειται για μια επένδυση 13 εκατομμυρίων  ευρώ και υπόδειγμα καλής συνεργασίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Στο επιχειρηματικό πάρκο συμπεριλαμβάνονται 150 εταιρίες τεχνολογιών και 3.000 εργαζόμενοι.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας  επισκέφθηκε το Έθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) κάνοντας ένα απολογισμό σε όσα έκανε η επτάμηνη κυβέρνηση στους τομείς της τεχνολογίας ενώ έκανε λόγο και νόμο που θα διευκολύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της έρευνας και ο οποίος “λαού θέλοντος” θα είναι από τους πρώτους νόμους που θα ψηφιστούν στη νέα βουλή.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.