Δρ. Τσαβλής: Εμβολίασα συγγενείς μου για να μην χαθεί καμία δόση εμβολίου

|
THESTIVAL TEAM

«Η ενέργεια του Δημάρχου καταδεικνύει άγνοια για την διαδικασία εμβολιασμών, άγνοια για την πανδημία και αναλγησία για την απώλεια πολύτιμων εμβολίων. Πίσω από την απόφαση του Δημάρχου κρύβονται άλλες σκοπιμότητες». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης πέρασε στην αντεπίθεση. Η απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να ζητήσει την παραίτησή του επειδή το όνομά του εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εμβολιασμών εκτός σειράς δεν τον βρήκε σύμφωνο.

Ο κ. Τσαβλής, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι λειτούργησε ως γιατρός και δεν σκέφτηκε το πολιτικό κόστος. “Δεν βλέπω πουθενά την ανηθικότητα, πουθενά την παρανομία, όταν καλούμε από το Υπουργείο Υγείας και από τον ΕΟΔΥ να μην χαθεί καμία δόση εμβολίου” είπε χαρακτηριστικά.

“Πέντε εμβόλια πετάχτηκαν στα σκουπίδια”

«Παραβρέθηκα στον εμβολιασμό ως πνευμονολόγος για την περίπτωση που θα εμφανιζόταν κάποια παρενέργεια στους εμβολιαζόμενους. Το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας γύρω στις 16:00 αφού είχαν εμβολιαστεί όλοι οι εγγεγραμμένοι στη λίστα. Μας ενημέρωσαν ότι υπήρχαν 17 αδιάθετα εμβόλια από τη λίστα των εμβολιαζομένων. Όταν ρωτήθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αν εφαρμόζεται η εγκύκλιος από 18/1/21 που αφορά στην ύπαρξη συμπληρωματικής λίστας ενημερωθήκαμε ότι δεν υπήρχε και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Ειδοποιήθηκαν άτομα τα οποία θα μπορούσαν εντός της επόμενης μισής ώρας να παραβρεθούν στο ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Παρά τις προσπάθειες 5 από τα 17 εμβόλια πετάχτηκαν στα σκουπίδια» τόνισε ο κ. Τσαβλής κατά την έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει την δική του εκδοχή.

Όταν ρωτήθηκε αν μέσα στα άτομα που εμβολιάστηκαν βρίσκονται συγγενικά του πρόσωπα απάντησε: “Καλέσαμε πρώτα υγειονομικούς οι οποίοι είπαν ότι θα περιμένουν τη σειρά τους διότι δεν θα ερχόντουσαν άμεσα εκεί λόγω των καιρικών συνθηκών. Καταλήξαμε μετά από προσπάθειες και αφού εμβολιάσαμε και κάποιους από τους συνοδούς εργαζομένων σε συγγενικά μας πρόσωπα. Εμβολίασα δύο συγγενικά μου πρόσωπα ηλικίας 78 και 48 ετών”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πήρε την απόφαση αποπομπής του επειδή το όνομα του κ. Τσαβλή εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εμβολιασμών εκτός σειράς του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λίστα των προσώπων που εμβολιάστηκαν παρατύπως βρίσκονται η μητέρα και ο αδερφός του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εκτός διοίκησης και η αντιδήμαρχος Παιδείας

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την παραίτηση του κ. Τσαβλή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε την παραίτηση και της αντιδημάρχου Παιδείας, Δήμητρας Ακριτίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Ακριτίδου εμβολιάστηκε εκτός σειράς και η κόρη της εργάζεται στο ένα από τα δύο εμπλεκόμενα ιδρύματα. Η ίδια αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή της και ο κ. Ζέρβας την έπαυσε από τα καθήκοντά της.

Τους «έβαλε στον πάγο» και η Νέα Δημοκρατία

Το απόγευμα της Παρασκευής, λίγη ώρα μετά την είδηση της καρατόμησης των δύο αυτοδιοικητικών, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την αναστολή της κομματικής τους ιδιότητας. Προφανώς η συγκεκριμένη πειθαρχική απόφαση θα ισχύσει μέχρι να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση.

Σε εξέλιξη έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ.

Οι καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για να διακριβωθεί, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες εμβολιάστηκαν 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα δύο ιδρύματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.