Φλεβαράκης: Με την υπάρχουσα κατάσταση κάθε παιχνίδι για μας είναι πρόκληση

14/10/2019 18:40
|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Για την πρεμιέρα του Basketball Champions League και το απαιτητικό παιχνίδι με την Μπεσίκτας τοποθετήθηκε σε δηλώσεις του, στην media day, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Φλεβαράκης.

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι ο Δικέφαλος θα παλέψει κάθε παιχνίδι της διοργάνωσης, χτίζοντας παράλληλα την απαραίτητη νοοτροπία.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι με την Μπεσίκτας:

«Είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, με διαφορετικά δεδομένα από εμάς. Νομίζω ότι η φετινή διοργάνωση του Champions League είναι να δώσουμε στα νέα παιδιά μεγάλες εμπειρίες, και θα μας βοηθήσει να χτίσουμε τη νοοτροπία που χρειάζεται για να πετύχουμε τους στόχους μας. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι θα το παρατήσουμε. Θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδια για το καλύτερο. Έχουμε ένα πρόβλημα με τον Νόουλς, ελπίζουμε να το ξεπεράσει και να παίξει αύριο».

Τι περιμένει να δει από την Μπεσίκτας:

«Είναι μια εξαιρετική ομάδα με παιδιά που μπορούν να παίξουν και μέσα και έξω από το καλάθι, είναι αθλητική ομάδα που τρέχει και πιέζει πολύ στην άμυνα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμόσουμε άμεσα, αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε αύριο όλοι εδώ»

Για τα προτερήματα του BCL:

«Το Champions League θα μας βοηθήσει ώστε να βρούμε ρυθμό, να πάρουμε εμπειρίες, αλλά να μάθουμε να διαβάζουμε και τα δύσκολα παιχνίδια».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική:

«Όταν παίζεις σε μια βδομάδα με την Μπεσίκτας και τον Παναθηναϊκό, είναι μια μεγάλη πρόκληση, όπου θα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για τη νοοτροπία της ομάδας:

«Τα παιδιά είναι ακόμα σε φάση γνωριμίας, και προσπαθούμε ακόμα να βρούμε τη συνοχή της ομάδας. Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια βοηθούν πολύ ώστε να μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς, ο χαρακτήρας της ομάδας είναι να παλεύει, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, και με καθημερινή δουλειά θα βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο».