Μένουμε σπίτι! Ιδέες για να περάσουμε όμορφα και… εντός!

|
ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΤΖΗΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά και στη χώρα μας και η πολιτεία λαμβάνει μέτρα για την προστασία του πληθυσμού. Μετά την απόφαση για παύση της λειτουργίας σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα πιο αυστηρά μέτρα που περιλαμβάνουν το κλείσιμο καταστημάτων εστίασης και εμπορικών κέντρων. Την ίδια ώρα, καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι για να προστατευτούν κυρίως όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και για να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Συμμετέχουμε, λοιπόν, όλοι στην καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” και δείχνουμε υπευθυνότητα. 

Το Thestival.gr σας προτείνει τρόπους με τους οποίους μπορεί η καθημερινότητά μας να γίνει πιο ευχάριστη στον προσωπικό μας χώρο.

Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας εκτός από αρνητικά χαρακτηριστικά έχει και θετικά. Για παράδειγμα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ανανεωθούν οι προσωπικές μας σχέσεις με τα μέλη της οικογένειάς μας.

GYMNASTIKH.jpg

Ναι, το παραδέχομαι! Η γυμναστική δεν ήταν ποτέ στις αγαπημένες μου επιλογές αλλά επειδή το καλοκαιράκι έρχεται, σύντομες ασκήσεις γυμναστικής στο δωμάτιο με την αγαπημένη μουσική στη διαπασών είναι μια άμεση λύση εκτόνωσης, γιατί τα νεύρα είναι και αυτά πολλά.

Ένα βιβλίο είναι από μόνο του ένας κόσμος. Άλλοτε μικρός και άλλοτε μεγάλος. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως πολλά από τα βιβλία της προσωπικής μας βιβλιοθήκης δεν έχουν διαβαστεί. Τι καλύτερο από ένα βιβλίο και μία κούπα καφέ για να ηρεμίσουμε και να αποβάλλουμε όλον τον αρνητισμό που ίσως έχουμε. Επίσης, πολλοί από εσάς που έχετε ταλέντο στη συγγραφή, ήρθε η ώρα να μας το αποδείξετε και να μας το παρουσιάσετε.

SYGGRAFI.jpeg

Προφανώς όταν λέμε μένουμε σπίτι εννοείται ότι μπορούμε να πάμε μέχρι το Super Market της γειτονιάς μας για να πάρουμε διάφορα προϊόντα γιατί θα μας χρειαστούν. Η μαγειρική πρωταγωνιστεί στη ζωή μας είτε άμεσα είτε έμμεσα. Εφόσον πάντα υπάρχει υγεία, το να φροντίζεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους και να τους μαγειρέψεις μια απλή συνταγή είναι πολύ γλυκό και σίγουρα θα χαρίσετε χαμόγελα. Στην περίπτωση του να είσαι στην κουζίνα και να έχεις από πάνω σου ανθρώπους που είναι έτοιμοι να σου πουν ότι έριξες πολύ αλάτι ή πιπέρι, έχει και αυτό τη νοστιμάδα του.

Από πάντα είχα πρόβλημα με την τάξη στην ντουλάπα μου. Βασικά η τάξη δεν ήταν το πρόβλημα εκεί, γιατί δεν υπήρχε. Άλλη μια καλή ευκαιρία για να μπει επιτέλους σε μια σειρά η ενδυματολογία μας. Τα καλοκαιρινά με τα καλοκαιρινά και τα χειμωνιάτικα με τα χειμωνιάτικα!

NTOYLAPA.jpg

Σίγουρα θα είστε και ορισμένοι που περνάτε ήδη αρκετό χρόνο στο σπίτι και οι αντοχές σας περιορίζονται. Η αλλαγή στη διαρρύθμιση του σπιτιού σας σε συνδυασμό με μια μικρή ανακαίνιση, ίσα ίσα για να αλλάξει λίγο ο χώρος, θα τονώσει το ηθικό σας. Αν έχετε και μικρά παιδάκια ζητήστε τη βοήθεια τους με αντάλλαγμα φυσικά το παιχνίδι μαζί τους. Από επιτραπέζια και κατασκευές μέχρι τυφλόμυγα και κρυφτό, κάθε σπίτι προσφέρεται για άφθονο παιχνίδι με παιδικές φωνές και ζωντάνια. Αφήστε τα μαθήματα στην άκρη. Δεν πειράζει!

Εννοείται πως το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό συνοδό σε όλα τα παραπάνω και να μας βοηθήσει να απολαύσουμε αποτελεσματικότερα τις στιγμές μας μέσα στο σπίτι. Βέβαια, αν είστε λάτρεις των video games δε θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα και ούτε θέλατε και πολύ για να κατεβάσετε καινούριες εκδόσεις των αγαπημένων σας παιχνιδιών και να «χαθείτε» μέσα σε αυτά. Αν πάλι αγαπάτε το Netflix σίγουρα και εσείς ξέρετε πολύ καλά τι να κάνετε. Διαφορετικά, το να επιλέξετε ταινίες που αποτελούν “εγγύηση” ειναι μια καλή εναλλακτική.

VIDEOGAMES.jpg

Αν και πάλι κρίνουμε ότι πιεζόμαστε και μας το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, μπορούμε να βγούμε μια μικρή βόλτα στο πάρκο και να πάρουμε καθαρό αέρα. Προσέχουμε πολύ πως θα χαιρετήσουμε τους οικείους μας. Δεν υπάρχει λόγος ντροπής αν δε δώσουμε το χέρι μας ή αν δε τους φιλήσουμε. Η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Σε καμία περίπτωση τα μέτρα που λαμβάνονται από τους αρμόδιους δεν πρέπει να παραμεριστούν. Ο σεβασμός αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των πεπαιδευμένων ανθρώπων και όλοι μας οφείλουμε να τον δείξουμε και να μείνουμε σπίτι.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.