Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Ίντερ κινητοποιούνται σε μια πρωτοβουλία με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων, που θα δοθούν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού.

Οι τρεις από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους ανακοίνωσαν, μέσω δελτίου Τύπου, ότι θα διοργανώσουν το τουρνουά «Ευρωπαϊκό Κύπελλο Αλληλεγγύης», που θα διεξαχθεί το 2021 στην Μαδρίτη, στο Μόναχο και στο Μιλάνο. Τα έσοδα που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την ενίσχυση του προσωπικού και των ιδρυμάτων υγειονομικής περίθαλψης στην Ισπανία και στην Ιταλία, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αντιμετωπίζοντας την Covid-19.

«Οι τρεις σύλλογοι επιθυμούν να μεταδώσουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αδελφότητας μεταξύ των λαών της Ευρώπης. Οι ημερομηνίες θα εξαρτηθούν από το επίσημο ημερολόγιο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν όταν μπορούν να οργανωθούν με την παρουσία του κοινού στα στάδια. Ο αγώνας Ρεάλ Μαδρίτης-Ίντερ θα διεξαχθεί στην Μαδρίτη, η αναμέτρηση Ίντερ-Μπάγερν στο Μιλάνο και η συνάντηση Μπάγερν-Ρεάλ Μαδρίτης στο Μόναχο. Κάθε φιλοξενούμενος σύλλογος θα προσκαλεί διαδοχικά μια αντιπροσωπεία προσωπικού υγείας που συνεχίζει να καταπολεμά την πανδημία. Οι τρεις σύλλογοι μας θέλουν να δείξουν σε αυτούς τους ήρωες την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας» διευκρινίζεται ειδικότερα στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα από τους Μαδριλένους.