Αντάρτικο εμπόρων στην Πολίχνη- Θα ανοίξουν τα καταστήματά τους τη Δευτέρα (video)

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Την αντίδραση των εμπόρων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, την ερχόμενη Δευτέρα.

“Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου”, αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Οι έμποροι στον δήμο Παύλου Μελά της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα μαγαζιά στην πόλη και είναι αποφασισμένοι, όπως δηλώνουν, τη Δευτέρα να σηκώσουν ρολά και να ανοίξουν κανονικά τις επιχειρήσεις τους παρά το όποιο κόστος των προστίμων.


Η εκπρόσωπος των επαγγελματιών, Ιφιγένεια Τοσίδου, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ,μεταξύ άλλων, ανέφερε:

“Έχουμε αποφασίσει να ανοίξουμε τη Δευτέρα όλα τα καταστήματά μας, με κάθε κόστος, γιατί αυτό δεν πάει άλλο, είμαστε αγανακτισμένοι, έχουν χαθεί τέσσερις σεζόν και πάμε για την 5η. Τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα, εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μπαίνει ένα άτομο μέσα στα καταστήματά μας και αυτό με ραντεβού. Όταν όλοι είναι ή στις παραλίες ή μαζεύονται στα πεζοδρόμια και τις πλατείες και πίνουν καφέ είναι πολύ χειρότερο από το να δουλέψουμε και να μπαίνει μέσα στο κατάστημα ένα άτομο”.

Η Ζωή Κρανίδου, ιδιοκτήτρια καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων, δηλώνει στο Thestival:

Θα ανοίξουμε κανονικά την Δευτέρα. Εννοείται ότι θα τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας. Θα βάζουμε στα μαγαζιά μας έως έναν πελάτη.

Αν έρθει η Αστυνομία θα στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Σε περίπτωση προστίμου θα το μοιραστούμε.

Ήρθαμε σε επαφή με τον εμπορικό σύλλογο και μας είπε ότι είναι αρνητικός για κάτι τέτοιο.

Οι περισσότεροι από εμάς δώσαμε χρήματα για να πάρουμε εμπορεύματα για τη Δευτέρα. Είναι τρελό αυτό που συνέβη να μας κλείσουν μέσα στη νύχτα. Ζητούμε να ανακληθεί η απόφαση. Σεβόμαστε τον αγώνα όλων για την πανδημία αλλά κι εμείς έχουμε έξι μήνες κλειστά τα μαγαζιά μας”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.