Θεσσαλονίκη: Σαφάρι ελέγχων της ΕΛΑΣ στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου για την ανήλικη παραβατικότητα – Ελέγχθηκαν 88 ανήλικοι

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων και την αποτροπή κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών από αυτούς, η οποία υλοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (15-04-2026) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (16-04-2026), σε περιοχές του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 91 άτομα, εκ των οποίων 88 ανήλικοι, καθώς και 10 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας, καθώς και η αποτροπή κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών από αυτούς.
Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.
Ακολουθήστε το Thestival στο 




