Συνολικά 15 πρόστιμα των 150 ευρώ για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Από αυτές, οι πέντε παραβάσεις αφορούν υπεράριθμους επιβάτες σε ΙΧ και οι 10 για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας.

Επίσης χθες συνελήφθη και ένας ιδιοκτήτης καφενείου στο κέντρο της πόλης, ο οποίος άνοιξε το κατάστημά του παρά τη σχετική απαγόρευση.

Κατά τη χθεσινή μέρα, η Κεντρική Μακεδονία αναδείχθηκε "πρωταθλήτρια" στα πρόστιμα για μετακινήσεις εκτός νομού, αφού σε αυτή καταγράφονται τα 45 από τα 74 που επιβλήθηκαν χθες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, 18 επιβλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, 12 στην Πιερία, 5 στην Ημαθία, 5 στην Χαλκιδική, 4 στο Κιλκίς και 1 στην Πέλλα. Στις ΄Σερρες δεν επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

"Έλεγχοι διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 10 Μαΐου:

• για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν (39) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:

o (15) στην Αττική,
o (15) στη Θεσσαλονίκη,
o (4) στη Στερεά Ελλάδα,
o (4) στην Ήπειρο και
o (1) στην Πελοπόννησο.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (241) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.

• για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν (74) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

o (27) στην Κεντρική Μακεδονία,
o (18) στη Θεσσαλονίκη,
o (6) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
o (5) στην Αττική,
o (5) στην Ήπειρο,
o (5) στη Θεσσαλία,
o (3) στη Στερεά Ελλάδα,
o (2) στη Βόρειο Αιγαίο,
o (2) στην Πελοπόννησο και
o (1) στη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, έχουν βεβαιωθεί ( 741 ) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

• για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν

(4) παραβάσεις και συνελήφθησαν (4) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (603) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (583) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας".

Φωτο: Intime