Σε καλό δρόμο βρίσκεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η συνεργασία του ελληνορθόδοξου τηλεοπτικού σταθμού 4Ε με την Εκκλησία της Ελλάδος...

για τη δημιουργία από κοινού του καλύτερου δυνατού προγράμματος. Ένα «όνειρο» του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που δεν κατάφερε ο ίδιος να υλοποιήσει, λόγω του υψηλού κόστους του, μπήκε ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων τους τελευταίους μήνες από τον νυν αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Και απ’ ό,τι φαίνεται, το σχέδιο αυτή τη φορά έχει όλες τις προϋποθέσεις να περπατήσει μιας και πολυδάπανο δεν είναι και οι δυνατότητες για συνεργασία υπάρχουν.
Ήδη τέσσερις μητροπολίτες, κατόπιν σχετικής εντολής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης μιας εκπόνησης μελέτης για την επίτευξη συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε. Οι σεβασμιότατοι μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας και Πατρών Χρυσόστομος εμφανίζονται αισιόδοξοι για το εγχείρημα, θεωρώντας ότι ήρθε η ώρα η Εκκλησία της Ελλάδος ν’ αποκτήσει τη δική της τηλεόραση.
Να θυμίσουμε ότι ο 4Ε που ιδρύθηκε το 1993 με έδρα τη Θεσσαλονίκη λειτουργεί ως περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός, με επίγεια περιοχή κάλυψης την Κεντρική Μακεδονία. Μέσω του δορυφόρου HellasSat είναι δυνατή η λήψη του προγράμματός του σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ενώ μέσω των δορυφόρων Optus3 και IntelSat10 μεταδίδεται στην Αυστραλία, την Αφρική και την Ασία.

 

Πληροφορίες: Εφημερίδα Μακεδονία