Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για 33χρονη στα χέρια δύο ανδρών στην Τούμπα – Την ανάγκαζαν να εκδίδεται με τη βία

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Τον εφιάλτη στα χέρια δύο ανδρών , ενός 45χρονου Αλβανού και ενός 52χρονου Έλληνα, οι οποίοι την εξανάγκαζαν να εκδίδεται, έζησε μία 33χρονη Ελληνίδα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, συνέλαβαν χθες τον 45χρονο ενώ ταυτοποιήθηκε ως συνεργός του ο  52χρονος.

Σε βάρος των δύο αντρών σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση για το αδίκημα της σωματεμπορίας από κοινού και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία της 33χρονης, ο 45χρονος από κοινού με τον 52χρονο συνεργό του, από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον Αύγουστο του 2018, με απειλές κατά της ζωής της και της σωματικής της ακεραιότητας, την εξανάγκαζαν να εκδίδεται επ’ αμοιβή σε διερχόμενους πολίτες στην περιοχή της Τούμπας, προσποριζόμενοι τα οικονομικά οφέλη.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 45χρονος σε ισόγειο χώρο υπό ανέγερση κτηρίου στην περιοχή της Τούμπας, που χρησιμοποιούσε ως καβάτζα για λαθραία καπνικά προϊόντα τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση σε διάφορα σημεία στην ίδια περιοχή.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105 λαθραία πακέτα τσιγάρα, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του εκκρεμούσαν 3 αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή (4.500) ευρώ για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.