Γεωργιάδης για θάνατο Μαζωνάκη: “Πολύ βαριά διαδικασία η πλασμαφαίρεση – Γίνεται μόνο σε νοσοκομειακό περιβάλλον”

Στην υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, με αφορμή τη συζήτηση γύρω από την πλασμαφαίρεση.
Ο υπουργός χαρακτήρισε την πλασμαφαίρεση «πολύ βαριά» διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται «μόνο σε νοσοκομειακό περιβάλλον».
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι ο έλεγχος των απλών ιατρείων στην Ελλάδα, αποτελεί αρμοδιότητα των οικείων Ιατρικών Συλλόγων και όχι του υπουργείου.
«Οι γιατροί ελέγχουν τους γιατρούς. Αυτή είναι η λογική. Είναι πάρα πολλοί, δεν μπορεί το κράτος να μπει σε κάθε ιατρείο. Είναι σχεδόν πρακτικά αδύνατο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πραγματοποιεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώνει στο υπουργείο, δειγματοληπτικούς ελέγχους περίπου στο 30% των γιατρών κάθε χρόνο. «Σε κάθε πόλη υπάρχει ο οικείος ιατρικός σύλλογος και αυτός είναι υπεύθυνος για να ελέγχει τους γιατρούς στα προσωπικά τους ιατρεία», είπε.
Αναφερόμενος επίσης, στο ιατρείο που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι ήταν δηλωμένο ως απλό παθολογικό ιατρείο
«Ζούμε σε μία εποχή που το longevity έχει ανέβει πάρα πολύ. Είναι το νέο trend στην ιατρική σε όλο τον δυτικό κόσμο. Γερνάμε και θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα», πρόσθεσε.





