Γάζα: 400 Παλαιστίνιοι νεκροί γύρω από το νοσοκομείο αλ Σίφα μετά την ισραηλινή επιδρομή, λέει η Χαμάς

|
THESTIVAL TEAM

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 400 Παλαιστίνιους γύρω από το νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα γιατρός και ο γιος της, επίσης γιατρός, και έθεσαν εκτός λειτουργίας την ιατρική μονάδα, όπως αναφέρει η Χαμάς.

«Η κατοχή κατέστρεψε και έκαψε όλα τα κτίρια μέσα στο ιατρικό συγκρότημα αλ- Σίφα. Κατέστρεψαν με μπουλντόζες τις αυλές, θάβοντας δεκάδες πτώματα μαρτύρων στα ερείπια, μετατρέποντας το μέρος σε μαζικό νεκροταφείο», δήλωσε ο Ismail Al-Thawabta, διευθυντής του γραφείου ΜΜΕ, σύμφωνα με το Reuters. «Αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αποσύρθηκε από το νοσοκομείο αλ- Σίφα μετά από επιδρομή δύο εβδομάδων που μετέτρεψε το μεγαλύτερο μέρος του μεγάλου ιατρικού συγκροτήματος σε ερείπια.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι σκότωσε ή συνέλαβε εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς στην περιοχή του νοσοκομείου, κατέσχεσε όπλα και έγγραφα πληροφοριών, έχασε δύο στρατιώτες στις μάχες, αλλά προσπάθησε να αποτρέψει τη ζημιά σε πολίτες, ασθενείς ή γιατρούς.

Η Χαμάς από την πλευρά της και οι γιατροί αρνούνται οποιαδήποτε ένοπλη παρουσία στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.