Χαλκιδική: Στο πλευρό των αγροτών της κοινότητας Βραστάμων ο Δήμαρχος Πολυγύρου

|
THESTIVAL TEAM

Ψήφισμα με τα αιτήματά τους παρέδωσαν σήμερα το πρωί αντιπροσωπία των αγροτών από τα Βράσταμα, στο Δήμαρχο Πολυγύρου, Γιώργο Εμμανουήλ.

Ο Δήμαρχος συζήτησε αρκετή ώρα μαζί τους και άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους, που συντάσσονται μ’ αυτά των συναδέλφων τους, ενώ ειδικότερα ζητούν ένα βελτιωμένο νομοθετικό πλαίσιο καταχώρησης των οριστικών δικαιωμάτων τους επάνω σε εκτάσεις γης, που έχουν χαρακτηριστεί δασικές, ώστε να μπορούν να καλλιεργούν και να μεταβιβάζουν νόμιμα αυτές τις εκτάσεις. Πρόκειται για ένα αίτημα, που αφορά στην ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο θα ξεκαθαρίζει τους τίτλους των εκτάσεών τους, θα καθορίζει την πλήρη κυριότητα αυτών και θα τους δίνει ξεκάθαρα δικαιώματα αγροτικής χρήσης και καλλιέργειας.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους λέγοντας χαρακτηριστικά:
“Με χαρά θα είμαι δίπλα σας σ’ αυτόν τον αγώνα και πιστεύω ότι σε συνεργασία με τους τρεις βουλευτές Χαλκιδικής, αλλά και την Αντιπεριφερειάρχη, πρέπει να προκαλέσουμε μία συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για να δούμε επισταμένα το θέμα σας”.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Ορμύλιας- Πρωτογενούς Τομέα, Παύλος Στεφανίδης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.