Κάρτα υγείας του αθλητή δρομολογεί η κυβέρνηση

|
THESTIVAL TEAM

«Κάρτα Υγείας του αθλητή» την δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, ύστερα και από τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο επίκεντρο της σύσκεψης, μεταξύ άλλων, βρέθηκε η ανάγκη πρόληψης των αιφνίδιων θανάτων αθλητών και η χάραξη εθνικής στρατηγικής για τον προαγωνιστικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε η στενή συνεργασία των δυο γενικών γραμματέων καθώς και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) του Ειδικού Κέντρου Καρδιάς Αθλητών και Νέων (ΕΚΚΑΝ), της Πυροσβεστικής, της Καρδιολογικής Εταιρείας και των θεσμικών ιατρικών φορέων, προκειμένου να εξειδικευτεί άμεσα το πρωτόκολλο προληπτικού ελέγχου, οι μηχανισμοί και οι φορείς του προληπτικού ελέγχου, η εκπαίδευση και η πιστοποίηση των ελεγκτών και των διασωστών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, θα ακολουθήσει πρόσκληση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), σε αρμόδιες επιστημονικές εταιρείες, σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την συγκεκριμενοποίηση και εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.