Δ. Αβραμόπουλος: Ορισμένοι ηγέτες επιθυμούν την επιστροφή της Ευρώπης στο σκοτεινό παρελθόν της

|
THESTIVAL TEAM

«Ορισμένοι εθνικοί ηγέτες στην ΕΕ, επιθυμούν να επιστρέψει η Ευρώπη στο σκοτεινό παρελθόν της», τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνοντας λόγο για κίνδυνο του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, από την μεταναστευτική κρίση.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως κατανοεί ότι ορισμένα κράτη-μέλη υφίστανται τεράστια πίεση λόγω του μεταναστευτικού.

«Ορισμένοι εθνικοί ηγέτες στην ΕΕ, επιθυμούν να επιστρέψει η Ευρώπη στο σκοτεινό παρελθόν της. Ξέχασαν πως ήταν η Ευρώπη πριν από 60 χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το ζήτημα υπερβαίνει το μεταναστευτικό. Σχετίζεται με τις βασικές αξίες της ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας πως «όλοι πίστευαν πριν από 3 χρόνια πως η οικονομική κρίση έθετε σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Αυτή που το θέτει σε κίνδυνο είναι η μεταναστευτική κρίση. Γιατί; Επειδή έχει άμεσο αντίκτυπο στις βασικές αξίες και αρχές, στις οποίες οικοδομήθηκε το ευρωπαϊκό εγχείρημα».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.