Τη σύλληψη μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

|
THESTIVAL TEAM

Τη σύλληψη της πρόεδρου του αντιπρόεδρου και πιθανόν άλλων μελών του ΔΣ της A΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου από τα σπίτια τους. «Το “έγκλημά” τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρεία. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη», αναφέρει το ΠΑΜΕ, ενώ κάνει λόγο για «αυταρχικό κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών» και ζητάει οι συλληφθέντες «εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία».

Όπως μάλιστα σημειώνεται, «η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις, τονίζοντας ότι «μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις, τώρα ποινικοποιείται και η έκφραση αλληλεγγύης. Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους ΠΕ να καταδικάσουν τον αντιλαϊκό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.